Отново той! Рамос спаси Реал Мадрид на "Камп Ноу" срещу Барселона и гол от засада


Отново той! Рамос спаси Реал Мадрид на "Камп Ноу" срещу Барселона и гол от засада
Снимка: Getty Images/Guliver

9555 0

Серхио Рамос отново е героят на Реал Мадрид. Този пък капитанът на "белия балет" беше с главната заслуга "Ел Класико" да завърши 1:1, след като успя да изравни в 88' с поредния си важен гол във важен мач за "кралския клуб".

Срещата се разви изключително динамично, въпреки че през първото полувреме гол не падна. Реал Мадрид имаше по-добрите положения, но те бяха пропилени от Кристиано Роналдо.

Още в началото на второто полувреме обаче Барселона поведе след подарено от съдиите попадение. При центриране от пряк свободен удар Суарес беше в засада, а и избута играч на РЕал Мадрид в гръб, преди да засече с глава във вратата на Кейлор Навас. Голът обаче беше зачетен, а Реал Мадрид изостана в резултата.

Последваха два скандални пропуска на Неймар и Лео Меси, което подготви сцената за Серхио Рамос. В 88' той с глава успя да изравни и по този начин не позволи Барселона да спечели за втори пореден път на "Камп Ноу" срещу големия си съперник.

Двубоят може да следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с минута мълчание в памет на трагично загиналите в самолетна катастрофа футболисти на Чапекоензе.

Първата атака в мача беше за Реал Мадрид, но Барселона приложи много дълбока преса и "белите" трудно изнасяха. Още във 2' Бускетс влезе грубо в краката на Модрич, но съдията реши, че е рано да показва картони. В 3' пък Васкес падна в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва.

"Блаугранас" овладяха центъра на терена, докато "белия балет" се нареди във формация - 4-1-4-1. В 10' се стигна до най-опасното положение, когато Меси успя да изведе Неймар зад гърба на отбраната. Бразилецът се подхлъзна и не успя да нанесе удар, но с центриране намери включилия се напред Роберто. Ударът му обаче срещна тялото на Рамос, а топката излезе в аут - първо сериозно положение в мача.

В 13' вече беше време за пръв картон след много добро актьорско изпълнение на Неймар. Бразилецът се "оттласна" от Иско и падна на тревата, а испанският национал получи официално предупреждение. В 18' Меси получи шанс да стреля от пряк свободен удар, но Навас усети къде ще стреля Ла Пулга и се намеси безпроблемно.

В следващите минути и лидерът в шампионата показа отлична скорост в нападение. Два нахлувания на Васкес и Марсело в наказателното поле внесоха смут, а удар на Бензема беше отлично блокиран от пике. В 24' обаче съдията "поряза" Реал Мадрид, след като Масчерано задържа за фланелката Роналдо за 3-4 секунди, но нарушение в пеналтерията не последва - 0:0 след 30 минути игра.

В 36' Реал Мадрид беше много близо до откриване на резултата. След грешка в средата на терена Роналдо беше изведен вляво в наказателното поле. Той обаче стреля от малък ъгъл, вместо да изведе Бензема и Тер Щеген изби в корнер. Само няколко минути по-късно отново той се озова на стрелкова позиция, но стреля прекалено слабо.

В 45' бързо нападение на Реал Мадрид се разви отлично по лявото крило и Бензема беше изведен в наказтелното поле. Той пробва пас към Роналдо, който Масчерано засече, но едва не се озова във вратата. След корнера Варан стреля с глава, но Тер Щеген спаси - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото Меси се озова пред наказателното поле, задържа топката и изведе Суарес в наказателното поле. опитът на уругваеца да намери Неймар обаче беше пресечен от Варан - корнер, след който не последва нищо.

В 52' Роналдо отново вбеси феновете на своя тим, след като получи топката в наказателното поле и от неудобна позиция и малък ъгъл отново реши да стреля, вместо да търси комбинация. Резултатът - пореден аут за португалската звезда.

Само минута по-късно центриране от пряк свободен удар покоси Реал. Никой не покри Луис Суарес, който между Варан и Рамос успя да засече с глава и реализира за 1:0. При гола обаче остана съмнение за избутване от страна на Суарес срещу защитника, както и за засада при подаването. Нито една от двете ситуации обаче не беше забелязана от съдиите в мача.

В 56' Бензема можеше да върне гола, след като беше изведен по отличен начин в наказателното поле, но не успя да се намести за удар и Алба успя да му отнеме. 3 минути по-късно Иниеста се появи на терена и беше посрещнат с аплодисменти от "Камп Ноу". Зидан пък реагира с пускането на Каземиро на мястото на слабия в този мач Иско.

В 68' Неймар можеше да реши двубоя. Иниеста го изведе в наказателното поле, където бразилецът се подигра с Карвахал и се озова очи в очи с Навас. Всички очакваха да последва гол, но Неймар прати топката над вратата. Минута по-късно Иниеста можеше да се разпише, но Карвахал успя да го блокира.

15 минути преди края на мача Зидан пусна и Асенсио на мястото на Бенезема, поставяйки Роналдо на върха на атаката.

В 82' Иниеста изведе отлично Меси в наказателното поле, а аржентинецът се обърна отлично и стреля, но в аут - уникален пропуск.

В 89' се стигна до центриране от пряк свободен удар, при което Рамос надскочи всички и с глава успя да изравни резултата - 1:1 и пореден гол в края на капитана на Реал Мадрид!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Андрес Иниеста беше възстановен за двубоя, но Луис Енрике прецени да не рискува неговото състояние и заложи на Андре Гомеш. Зинедин Зидан пък очаквано заложи на стартовия си състав от последните мачове в Ла Лига и Шампионска лига, особено с оглед липсата на Тони Кроос и Гарет Бейл. Пеп пък остана на пейката за сметка на Варан.

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Пике, Масчерано, Алба, Гомес, Бускетс, Ракитич, Неймар, Суарес

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Ковачич, Иско, Бензема, Роналдо, Васкес

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Добрите новини в Барселона са много, поне що се отнася до състава. Андрес Иниеста може да вземе участие в мача, а всички основни титуляри са налични на Луис Енрике, след като през последните 2 месеца почти всички играчи минаха през лазарета на каталунците.

Не по същия начин стоят нещата в лагера на "кралския клуб". Тони Кроос, Алваро Мората, Гарет Бейл, Данило и Коентрао са аут със сигурност от двубоя. Каземиро пък ще остане на резервната скамейка, тъй като не е готов за пълни 90 минути на "Камп Ноу".

Все пак може да има изненада и бразилецът да се появи на терена. Но проблемите с контузии засега не пречат на Реал Мадрид да води с цели 6 точки на Барселона преди първия съдийски сигнал.

Барселона е в серия от 2 равенства в шампионата, а и през седмицата стигна едва до равенство за Купата. Отборът е в мини криза и задължително трябва да търси успех в предстоящото дерби срещу "белия балет".

Що се отнася до Реал Мадрид възпитаниците на Зинедин Зидан заблуждават със своите резултати, тъй като не играят никак убедително. Важното е обаче, че отборът трупа актив в Примера дивисион и в момента е убедителен лидер.

Очаквайте скоро и стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички