В Испания разкриха схемата, чрез която Роналдо е укривал данъци


В Испания разкриха схемата, чрез която Роналдо е укривал данъци
Снимка: Getty Images/Guliver

1209 0

Испанското издание El Mundo Deportivo излезе с разкрития и детайло около скандала с звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо за укриване на данъци.

Сега един от най-добрите играчи на света отново е под светлините на прожектора, но този път не заради футболните си качества.

От началото на 2009 година преди пристигането на португалеца в "белия балет" използва компанията Tollin Associates, която е компания фантом от Вирджинските острови, за да укрива данъци от имиджовите си права.

С прехвърлянто на парите през офшорните фирми на Вирджинските острови, Роналдо плаща много по-малко данъци от приходите, които получава за имиджовите си права.

От 1 януари 2009 г. до 31 декември 2014 г., компанията има правата върху имиджа на CR7. Играчът се появи като приемник на всички доходи с изключение на 20 хиляди евро, които са предназначени за административни разходи. Дни по-късно, Tollin е погълнат от две ирландски предприятия (MIM и Polaris Sports), който получават 24% и 26,5% от приходите от реклама. През тези две компании са минавали най-доходоносните договори на европейския шампион.

През 2014 г. е приет т.нар. „Закон Бекъм“, който позволява на чуждестранните спортисти, които не са се установили в Испания да се възползват от по-ниска данъчна ставка. Агентът на Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш се възползва от тази възможност и реорганизира мрежата на своя клиент. Цялата финансова операция се осъществява данъчно през 2014 - последната година, в която португалецът може да ползва привилегиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички