Един точен удар позволи на новак в Ла Лига да унижи Реал Мадрид


Един точен удар позволи на новак в Ла Лига да унижи Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

2920 0

Един точен удар - това беше всичко, от което доскорошният член на зоната на изпадащите Майорка имаше нужда, за да подчини и унижи Реал Мадрид у дома и да свали "кралете" от върха в Ла Лига. Новакът шокира своя гост още в 7' и до самия край възпитаниците на Зинедин Зидан не успяха да реагират и да стигнат до 100%-ово положение, с което поне да изравнят. 

С може би първото си минаване на центъра островитяните се добраха до попадение. Лаго получи по лявото крило, направи за смях Одриосола, а след това с премерен удар в долния ляв ъгъл преодоля и Куртоа - първи (и единствен) точен удар и гол за Майорка. Това допълнително навреди на процента на спасявания на белгиеца, който през този сезон има повече допуснати попадения, отколкото спасявания. 

Реал Мадрид така и не успя да реагира, а 15' втори гол на Лаго беше отменен заради засада при подаването към него. До края на полувремето все пак Карим Бензема можеше да изравни, но с много трудно засичане на центриране на Одриосола тресна напречната греда - 0:1 до почивката. 

И през второто полувреме гостите нямаха много шансове за гол, а играта беше постоянно накъсвана от лежащите футболисти на Майорка. Мадридчани имаха и претенции на 3 пъти за дузпа, като в два от случаите бяха абсолютно основателни. Ключов момент бе в 83', когато Брахим Диас беше задържан от Севия Салва, но сигнал не последва, нито преразглеждане със системата VAR. 

Отчайващата игра на Реал пък удари своя връх в 74', когато при наглед безопасна ситуация край тъчлинията в половината на Майорка Одриосола влезе по безобразен начин в краката на Лаго и си изпроси втори жълт картон, оставяйки своите с 10 човека на терена. 

Поражението свали Реал Мадрид от върха, където след настоящия кръг се останови Барселона. Каталунците са с 19 точки - с 1 повече от големия си съперник, но двата тима няма да си оспорват първото място през идния уикенд. Както е известно, "Ел Класико" беше отменено, а причините може да прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички