Дългоочакваният момент настъпи: Днес е време за "Ел Класико" между Барселона и Реал Мадрид


Дългоочакваният момент настъпи: Днес е време за "Ел Класико" между Барселона и Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

3055 0

Днес в 21,00 часа Барселона посреща Реал Мадрид в първото Ел Класико за сезона. Мачът бе отложен от 26 октомври за днес, заради политическата обстановка в Каталуня. Можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg и да четете всичко интересно около сблъсъка тук.

Барселона и Реал влизат в мача с еднакъв брой точки и привидно еднакво настроение. В предишния кръг и двата тима не успяха да се преборят за трите точки, но вина за това имат съперниците на двата тима - съответно Реал Сосиедад и Валенсия, които играха силно.

И каталунците, и "белите" в момента не показват най-добрата си игра. Нито играят най-добрия си сезон. Въпреки че води в класирането, Барселона вече записа три загуби и две равенства, а Реал падна веднъж, но завърши с реми цели пет пъти.

Чисто футболно, Барселона все така е силно зависима от Лионел Меси. Реал пък все още не е намерил футболист, който да замени напусналия преди сезон и половина Кристиано Роналдо. Гарет Бейл отдавна не играе със сърце за мадридчани, а Еден Азар пропуска сблъсъка. Голяма отговорност днес ще трябва да носи Карим Бензема.

Срещу Валенсия Зинедин Зидан не рискува да пусне в игра Каземиро, тъй като халфът можеше да пропусне Ел Класико при жълт картон. Специалистът добре разбира, че бразилецът е почти ключов играч в подобни мачове. Но кадрови проблеми все пак има в отбора - освен Азар, мача заради контузия пропуска и Марсело. Вместо него днес ще играе Менди, а как ще бъде заменен Азар още не е ясно. Има две възможности - смяна на позициите и пускане на Родриго, Винисиус и дори Иско. Втората е преминаване към игра с двама нападатели и излизане на Модрич зад тях. Така до Каземиро ще се разположат Кроос и Валверде. Включването на последния може да помогне за неутрализирането на коза Меси.

Барселона пък ще бъде днес без контузените Усман Дембеле и Артур. Това обаче не са фатални загуби. Очакванията от играта са домакините да излязат с висока преса, а Реал да се надява на дълги подавания и упоритостта на Бензема. При всички случаи, зрелището тази вечер е гарантирано.

Малко статистика:

* В последните си 4 домакинства в Ла Лига Барселона бележи поне 4 гола.

* Реал не е губил в последните си 7 мача в първенството.

* Барселона не губи в последните си 6 мача срещу големия враг във всички турнири. А кои три фактора може да решат голямото дерби вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички