Диего Симеоне: Антоан Гризман отива в Барселона, но защо да се сърдя?


Диего Симеоне: Антоан Гризман отива в Барселона, но защо да се сърдя?

3820 0

Основоположникът на успехите на Атлетико Мадрид в последните 5-6 години Диего Симеоне изглежда примирен с факта, че Антоан Гризман ще премине в Барселона. Въпреки че сделката все още не е обявена официално, очакванията са най-късно в началото на юли френският нападател да подпише с каталунците, които в момента събират средства, за да платят откупуващата клауза в договора на играча на стойност 120 милиона евро (считано от 1-и юли).

"Някои футболисти искат да играят в по-силни отбори", призна Симеоне, посочвайки и трансфера на Люка Ернандес в Байерн Мюнхен. "Например Ернандес поиска да играе в Байерн, който е по-добър отбор от нас. Гризман вероятно ще отиде в Барселона. И те са по-добри от нас".

Само преди година френският ас избра да остане в Мадрид, отказвайки именно на Барселона. Мнението му сега е коренно различно, като Гризман вече обяви намеренията си да напусне.

 

"Преди всичко, аз съм благодарен на Антоан за прекрасните пет години. Мога само да благодаря на Антоан за неговата работа и растежа, който той демонстрира тук. Много го обичам като човек, имам прекрасни отношения със семейството му. Животът ме научи да не съдя хората по техните решения. Ние сме спокойни: Атлетико направи всичко възможно в ситуацията с Антоан", допълни Симеоне, който призна, че не се сърди на футболистите.

"Със сигурност исторически погледнато и Байерн, и Барселона са по-добри отбори от нас, без никакво съмнение. Тези футболисти търсят подобен тип развитие". Кой може да замести Гризман в Атлетико четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама