Де Йонг обясни защо си е избрал №21 в Барселона


Де Йонг обясни защо си е избрал №21 в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

6139 0

Отборът на Барселона обяви трансфера на Френки Де Йонг от Аякс още през зимата, а в началото на месеца той бе представен пред медиите и феновете на отбора. През новия сезон играчът ще играе с №21 на гърба си.

"AS" твърди, че ръководството е преложило на младия халф да вземе №14, който бе носен от легендата на футбола Йохан Кройф по време на престоя му в Аякс и Барселона. Младият холандец обаче отказал тази възможност, тъй като иска да създаде история с любимия си №21.

Причина за това, е че дядото на играча е починал на датата, на която той е навършил 21 години и от тогава играе с това число на гърба си. 

"Чувствам се добре с този номер. Мога лесно да избера друг номер, това не е проблем, но №21 също помага на хората да ме разпознават. Цялото ми семейство бе на представянето ми като играч на Барселона освен дядо ми Ханс Де Йонг. Той бе баща на моя баща и почина на 21-я ми рожден ден, това е нещо като знак на почит към него", сподели Де Йонг.

През това лято пък се появи информацията, че Де Йонг е бил близко до трансфер в английски гранд, но тогава пристигнала офертата от Барса и той не се замислил. Кой тим е бил близко до подписа на играча вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички