Барселона смълча "Сантяго Бернабеу" и капарира рано-рано титлата (ВИДЕО)


Барселона смълча "Сантяго Бернабеу" и капарира рано-рано титлата (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

11608 0

Барселона победи Реал Мадрид с 3:0 в първото "Ел Класико" в Ла Лига за сезона. Попаденията за каталунците отбелязаха Суарес, Меси и Видал, като и трите гола паднаха през втората част. Така каталунците се откъсват с 14 точки на върха и макар Реал да са с мач по-малко, то разликата изглежда почти невъзможна за стопяване.

През първата част отборът, който създаде повече и по-опасни положения бе Реал Мадрид. Още в началото на срещата бе отменен гол на "белия балет", тъй като Роналдо се намираше в засада. В края на частт Бензема пък нацели гредата. Втората част обаче всичко се промени и в 54' Луис Суарес откри резултата. Барса продължи да търси инициативата и в 63' Суарес пропусна сам срещу вратаря, после Меси му върна и тстреля в гредата, а при добавката Карвахал спря топката с ръка на голлинията и бе изгонен с червен картон. Каталунците получиха и дузпа, от която точен бе Лионел Меси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

По-добро начало за Реал, който създаде първата опасност пред вратата на Барса. В 3' Роналдо отбеляза с глава след центриране от ъглов, но попадението бе правилно отменено заради засада. В 8' каталунците организираха обещаваща атака, но тя бе спряна заради засада на Луис Суарес. Повторенията обаче показаха, че такава няма.

В 11' пред Роналдо се откри още една добра възможност, но при подаването към него не успя да нацели топката в наказателното поле.

В 21' Кристиано Роналдо получи в наказателното поле, но опита удар от малък ъгъл, макар да имаше трима съотборници в пеналта. Малко преди това пък Варан спря опасно центриране на Паулиньо. В 30' гостите създадоха най-опасната си ситуация. Паулиньо излезе срещу Навас, но стражът се намеси изби топката в ъглов удар, който обаче не доведе до нищо за Барса. Само 2 минути по-късно "белите" отговориха, Кристиано Роналдо нахлу в наказателното поле и шутира към десния ъгъл , но Тер Щеген спаси.

В 38' Барселона органзира още една добра атака, но отново удар на Паулиньо бе отразен от Навас. В заключителните минути Карим Бензема засече центриране на Марсело, но ударът му с глава срещна гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Отборът на Валверде започна доста по-добре втората част, което бе озменуване и с гол. В 54' след блестяща атака, Роберто подаде към намиращия се в наказателното поле Луис Суарес, който от близко разстояние прати топката в мрежата на Навас. Той бе близо до спасяване, но топката мина под ръцете му.

Положението за Реал още повече се усложни в 63'. Суарес пропусна сам срещу вратаря, после Меси му върна и тстреля в гредата, а при добавката Карвахал спря топката с ръка на голлинията и бе изгонен с червен картон. Каталунците получиха и дузпа, от която точен бе Лионел Меси.

Барселона продължи да топката и да диктува темпото. В 77' обаче влезлият като резерва Гарет Бейл бе много близо до това да върне едно попадение. Уелсецът не можа преодолее вратаря на гостите от непосредствена близост след пас на Модрич. Минута по-късно отново Бейл с далечен удар, но Тер Щеген се справи.

В добавеното време Барса нанесе и трети удар. Меси проби и подаде към Видал, а резервата се разписа с първия си удар в мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело, Каземиро, Матео Ковачич, Тони Кроос, Лука Модрич, Кристиано Роналдо, Карим Бензема

Барселона: Тер Щеген, Сержи Роберто, Жерар Пике, Томас Вермален, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Паулиньо, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Луис Суарес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона е категоричен лидер в първенството, като има 13 победи и 3 равенства, без да загуби нито един мач. Възпитаниците на Ернесто Валверде имат 42 точки, отбелязали са 42 гола, а голямата изненада е фактът, че "блаугранас" разполагат с най-добрата защита в Ла Лига - допуснати едва 7 попадения.

Реал Мадрид е на цели 11 точки зад големия си враг и, въпреки че е с мач по-малко, "кралския клуб" се нуждае от задължителна победа в предстоящата среща, за да се надява на достойна битка за титлата, която миналлата година отборът спечели след дългогодишна суша. Повече подробности за статистиката между двата отбора четете в този материал за "Ел Класико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички