Коледа с "Ел Класико" - всичко най-интересно преди мача


Коледа с "Ел Класико" - всичко най-интересно преди мача
Снимка: Getty Images/Guliver

2212 0

"Ел Класико" приковава вниманието на феновете по цял свят. Макар и в нестандартен час, Реал Мадрид и Барселона се изправят един срещу друг на "Сантиаго Бернабеу" в 14:00 българско време и се очаква да бъде гледан от стотици милиони по цял свят.

Реал Мадрид влиза в мача като фаворит, но най-вече заради домакинския фактор. "Белия балет" се представя слабо през настоящия сезон и е далеч от настоящото ниво, което демонстрират "блаугранас". Възпитаниците на Ернесто Валверде имат 13 победи, 3 равенства и нито едно поражение, а към настоящия момент водят с 11 точки на "кралския клуб" (Реал е с мач по-малко). В същото време "белия балет" вече е с две загуби и разполага с едва 3-ото най-добро нападение в Ла Лига (след Барселона и Реал Сосиедад).

Лидерът в класирането разполага с голмайстора в шампионата до момента - Лионел Меси, който е с 14 попадения и 5 асистенции от началото на сезона. Наскоро и Луис Суарес си върна головата форма и вече е с 9 гола, а изненадващо Паулиньо е 3-и в класацията на Барселона с цели 6 гола.

В Реал Мадрид няма играч, който да е отбелязал повече от 4 гола до момента. С по 4 са Марко Асенсио, Иско и Кристиано Роналдо. Португалецът се намираше в една от най-тежките суши в своята кариера, но вкара поне по един гол в последните 4 срещи на отбора и в 6 от последните 7, в които беше титуляр. Надеждата на феновете на клуба е, че той си връща формата и ще го покаже срещу Барселона.

Домакинският фактор също не е толкова стряскащ за Барселона. В май 2009 година насам Барселона има 8 победи на "Сантиаго Бернабеу", докато Реал е спечелил едва 4 мача. В последния случай, в който "белия балет" се представяше по-колебливо в шампионата, Барселона се възползва отпимално и през 2015 спечели с 0:4 - мач, който доведе до уволнение на Рафаел Бенитес месец по-късно.

Може да следите дербито Реал Мадрид - Барселона НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Иско; Бензема, Кристиано

Барселона: Тер Стеген; Сержи Роберто/Семедо, Пике, Вермален, Алба; Ракитич, Бускетс, Паулиньо, Иниеста; Меси, Суарес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички