Барселона разпиля Еспаньол за едно полувреме и вече е едноличен лидер в Ла Лига


Барселона разпиля Еспаньол за едно полувреме и вече е едноличен лидер в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

7902 0

Барселона разпила Еспаньол с 4:0 като гост в каталунското дерби в 15 кръг на Ла Лига. Голмайсторите в двубоя бяха Меси, който се разписа два пъти, както и Луис Суарес и Усман Дембеле. По този начин Барселона вече е едноличен лидер с 31 точки с три точки пред Севиля и Атлетико Мадрид. 

Гостите започнаха по-активно от самото начало, но без да създаде чисти голови възмжности. В 17' обаче се стигна до опасен пряк свободен удар. Зад топката застана Меси, който с безупречно изпълнение я прати в горния десен ъгъл на вратата на Диего Лопес за 1:0.

В 20' Меси подаде към Суарес, но ударът му бе право във вратаря на домакините. В 26' след постепенна атака гостите стигнаха и до второ попадение. Дембеле вкара страхотен гол от наказателното поле с удар в горния десен ъгъл. 

Превъзходството на Барселона продължи, като Луис Суарес и Иван Ракитич нацелиха и греди. На хърватина обаче бе вдигната засада, след като нацели страничния стълб. В добавеното време Луис Суарес направи резултата разгромен. Изпревари защитник на домакините и от невъзможен ъгъл вкара за 0:3.

Домакините опитаха да сътворят нещо по-опасно и започнаха офанзивно срещата, но без голям успех. Видимо пък барса свали темпа на игра и държеше топката, организирайки бавни и постепенни атаки. 

В 65' Меси отбеляза второто си попадение в срещата, отново от фаул, от над 25 метра. За този гол вина имаше и стражът на домакините, тъй като не реагира по най-добрия начин. В 74' домакините все пак успяха да стигнат до попадение чрез Дуарте, но след това бе отменено заради засада след намесата на ВАР. До края на двубоя не се стигна до повече опасни положения.

ПРЕДИ МАЧА

Еспаньол започна добре сезона, но в последните седмици е разколебан и записа три поредни поражения в първенството.  "Блаугранас" са лидер в шампионата с актив от 28 точки, на 1 преди втория Севиля. Еспаньол се намира на 7-то място с 21 точки.

Валверде има сериозни кадрови проблеми заради голямата бройка контузени футболисти, като някои от неговите момчета ще трябва да играят невъзстановени.Контузени са Умтити, Роберто, Рафиня, Сампер, Малкъм, Артур. Еспаньол има пет постигнати равенства в последните си 11 домакинства срещу "блаугранас", които пък нямат загуба в 35 от последните 38 шампионатни мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЕСПАНЬОЛ: Лопес, Д. Лопес, Х. Лопес, Дуарте, Вила, Санчес, Рока Хунке, Дардер, Перес, Иглесиас, Мелендо

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Алба, Ленгле, Пике, Семедо, Видал, Бускетс, Ракитич, Дембеле, Суарес, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички