Тотнъм загуби защитник за двубоя с Барселона


Тотнъм загуби защитник за двубоя с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1211 0

Защитникът на Тотнъм Кийрън Трипиър по всяка вероятност няма да вземе участие за тима на "шпорите" при визитата на Барселона на "Камп Ноу", след като контузията му в слабините се е възобновила.

Английският национал се завърна за състава на Тотнъм след близо месец отсъствие при успеха с 3:1 у дома над Саутхемптън, но напусна терена, накуцвайки три минути преди края на редовното време на срещата. Той ще пропусне предстоящото гостуване на "шпорите" с Лестър днес, а мениджърът на тима Маурисио Почетино очаква Трипиър да не играе и срещу Барселона в Шампионска лига.

"Не мога да ви кажа дали ще бъде готов за мача с Барселона. След като напусна терена в сряда, на първо време му изготвихме план за възстановяване. Ако трябва да ви кажа сега, по-скоро той няма да играе срещу Барселона. Няма да повтаряме същата грешка, в това може да сте сигурни – когато сме убедени, че той е готов, тогава Кийрън ще започва като титуляр", заяви Почетино. 

Мениджърът вярва, че проблемите на бранителя са започнали още на Световното първенство в Русия, когато той напусна терена принудително по време на полуфинала с Хърватия и по този начин "Трите лъва“ завършиха продълженията в намален състав. Малко по-късно 28-годишният футболист игра за състава на Гарет Саутгейт в мача за трето място с Белгия.

"Проблемите му започнаха на Световното първенство. За мен е странно как той игра в два мача в рамките на три дни, без да е напълно възстановен. Тук в Тотнъм – винаги съм го казвал и ще продължавам да го правя – клубът мисли първо за здравето на играчите и след това за всичко останало. Когато даден футболист не е на върха на възможностите си и не е възстановен напълно, просто не рискуваме с неговото включване“, завърши треньорът. 

Междувременно Почетино е силно желан от друг английски отбор за мениджър. Ето кой тим е готов да плати 40 млн. паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички