Барселона потрепери, но измъкна победата в дербито с Виляреал (СНИМКИ)


Барселона потрепери, но измъкна победата в дербито с Виляреал (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

3439 0

Шампионът на Испания Барселона постигна трудна, но много важна победа срещу Виляреал в междинния шести кръг на Примера Дивисион. Каталунците надиграха "жълтата подводница с резултат 2:1 на "Камп Ноу", което върна тима на победния път след колебливите резултати в последните два мача.

Успехът за "блаугранас" бе изкован след голове на Антоан Гризман и Артур. Всичко започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 6-ата минута. Девет минути по-късно Артур покачи на 2:0, с което всички по трибуните очакваха комфортен мач до изтичането на 90-те минути.

Не на това мнение бяха гостите от Виляреал, които върнаха едно попадение минута преди края на първа част, когато бившият футболист на Арсенал Санти Казорла продупчи мрежата на Тер Щеген. Така напрежението пред вратата на домакините остана до самия край на срещата, но в крайна сметка резултатът бе опазен, а наставникът на "лос кулес" Ернесто Валверде се поздрави с победата.

По този начин Барселона се изкачи временно до четвъртото място в Ла Лига след неубедителния старт, като се намира на точка от върха. Това подреждане бързо може да бъде разместено в утрешния ден, когато предстоят още мачове от шестия кръг. За Виляреал това бе втора загуба от началото на кампанията, като отборът остава с осем точки в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички