Барселона е отхвърлила оферта от английски клуб за Ракитич


Барселона е отхвърлила оферта от английски клуб за Ракитич
Снимка: Getty Images/Guliver

1904 0

Барселона е отказала предложение от английски клуб за халфа Иван Ракитич съобщават медиите в Каталуния. Хърватският полузащитник получи по-маловажна роля в Барса през настоящия сезон, като е започнал като титуляр в едва един двубой през тази кампания, а в последните две срещи на тима срещу Леванте и Селта дори не влезе в игра. Атлетико Мадрид са един от отборите, които проявяват интерес към играча, но „дюшекчиите“ ще трябва да се сблъскат с много сериозна конкуренция за подписа на Ракитич, ако искат да го отмъкнат от Барселона.

„Каталунците“ на свой ред вече са получили директно предложение за 31-годишния хърватски халф. То е дошло от клуб от Премиър лийг и е било на стойност 15 милиона евро. Офертата е била отказана от Барселона, тъй като клубът иска да заработи поне 35-40 милиона евро от евентуална продажба.

Блауграна искаха да пуснат Ракитич в друг тим още през лятото, но това не се случи. Освен Атлетико, интерес към полузащитника проявиха още италианските грандове Ювентус и Интер. Съществува и вероятност хърватинът да премине под наем в някой клуб през януари. Със сигурност обаче от Барселона предпочитат директен трансфер, тъй като играчът е на 31 и със сигурност не попада в плановете на Ернесто Валверде, който предпочита Френки Де Йонг и Артур в центъра на халфовата линия. Ето от кой друг играч се интересуват „каталунците“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички