Три италиански гранда в битка за халф на Барса


Три италиански гранда в битка за халф на Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

2027 0

Хърватският полузащитник на Барселона Иван Ракитич е обект на интерес от няколко клуба на Апенините. Според последни информации водачите в класирането Ювентус и Интер са набелязали 31-годишния халф. „Бианконерите“ са опитали да вземат ненужния в тима на Ернесто Валверде футболист още през лятото, но са ударили на камък с преговорите, тъй като „каталунците“ са искали повече пари за играча си.

Шампионът на Испания все пак е склонен да пусне Ракитич през януари, но от клуба искат предварително да подготвят сделката за трансфера му. Интер обаче също се включва в надпреварата за подписа на хърватския халф, а Антонио Конте е наредил на шефовете в клуба да действат бързо по привличането му.

Закъсалият Милан също има желанието да доведе Ракитич на „Сан Сиро“. Реално „росонерите“ са в най-неизгодна позиция от трите тима, поради неучастието си в Шампионската лига, но при тях ключова роля може да изиграе футболният шеф в клуба Звонимир Бобан, който е сънародник на Ракитич. Двамата са в добри отношение извън терена.

Ракитич дойде в Барселона през 2014г. от тима на Севиля. През този сезон халфът е изиграл 10 мача за „каталунците“, като има едва една асистенция. А какво отношението между двама от съотборниците на Ракитич, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички