8 клуба от Ла Лига счупиха собствения си трансферен рекорд това лято


8 клуба от Ла Лига счупиха собствения си трансферен рекорд това лято
Снимка: Getty Images/Gulliver

2371 0

По традиция клубовете в Европа похарчиха солидни суми за трансфери и през това лято. Само в Испания 8 клуба счупиха собствените си рекорди за най-скъпи сделки. Това са Атлетико (Мадрид), Жирона, Алавес, Ейбар, Еспаньол, Райо Валекано, Виляреал и Уеска. 

Алавес през май месец се възползва от възможността да закупи шведския национал Джин Гуидети от Селта за 4 млн. евро. Това може да изглежда като смехотворна сума, но за клуба е рекорд. В началото на юни Виляреал привлече камерунския нападател Карл Токо Екамби за думата от 18 млн. евро, а само няколко дни по-късно счупи рекорда, привличайки Жерар Морено от Еспаньол за 20 млн. евро.

В началото на юли Жирона също се присъедини към тази класация. Първо подписаха със защитника Марк Муниеса до лятото на 2021 година срещу сумата от 5 млн. евро, а часове след това за 6 млн. евро бе сключена сделка за 6 млн. евро за Йохан Мохика. Изглежда, че и по-малките отбори са се научили, че трябва да вложат средста, ако искат да са поне до известна степен конкурентноспособни на грандовете. Райо Валекано плати 2 млн. евро за Гаел Какута, за да го върне в испанското първенство. Новакът Уеска пък плати 800 хиляди евро на Луго за нападателя Дани Ромеро. 

Един от грандовете в Ла Лига - Атлетико (Мадрид) пък загатна, че през новия сезон има големи амбиции и ще е сериозна конкуренция за Барселона и Реал Мадрид. "Дюшекчиите" запазиха състава си, включително и голямата си звезда Антоан Гризман. Те счупиха рекорда си с привличането на Тома Лемар за 70 млн. евро. Еспаньол пък плати 10 млн. евро за Борха Иглесиас, а Ейбар привлече за 4 млн. евро Серхио Алварес от Хихон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички