7 основни задачи, които Валверде трябва да реши в Барса


7 основни задачи, които Валверде трябва да реши в Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

2977 0

В историята на Барселона започва нов етап. След три години под ръководството на Луис Енрике отборът ще бъде воден от Ернесто Валверде.

Испанската преса очерта 7 основни задачи, които му предстои да разреши.

Да върне на Барселона световната хегемония: В последните години каталунците загубиха първото си място в световната ранглиста. И това въпреки факта, че там играят най-добрият футболист на планетата. Новият треньор ще трябва да се бори за това да върне на отбора статута на най-силния в света.

Да осигури на отбора услугите на Иниеста: Капитанът се съмнява дали да продължи контракта си с Барселона, след като при Луис Енрике играеше по-рядко, отколкото му се искаше. На Валверде му предстои да убеди Иниеста, че остава важен играч за тима. И да преподпише за още 2 години.

Да намали зависимостта на отбора от тризъбеца МСН: Миналият сезон отборът разчиташе твърде много на тримата си велики нападатели. В деня, в който те не излизаха на терена, отборът си плащаше скъпо. В допълнение, тази зависимост доведе до определена загуба на стил и идентичност в отборната игра.

Да се довери на младите каталунци: Това е фундаментален въпрос. В последните години в състава твърде малко се включваха играчи, израсли в академията. На няколко момчета им се удаде да дебютират, но не успя да се установи приемственост между поколенията в отбора. Валверде трябва да им дава по-голямо доверие и да ги пуска на терена, както го правеше в Атлетик.

Да управлява фактора Меси: Лео влиза във възраст: скоро той ще навърши 30 г. Броят минути, които ще прекарва на терена, може да стане решаващ за успеха на отбора, затова Валверде трябва да се научи да ги дозира правилно. Желателно е да не допуска възникване на напрежение в отношенията им.

Да покаже на света отбора с "човешко лице": Треньорът на Барселона е на практика лицето на отбора, с 4 пресконференции на седмица. И сега клубът трябва да обърне страницата с Луис Енрике, който предизвика доста проблеми с медиите. Валверде има за цел да поправи тези отношения.

Да подобри защитата: Барселона е убийствена сила в атака, но в отбрана отборът допуска много грешки. Тимът на Валверде трябва да стане по-внимателен в това отношение.

*По материали в испанската преса и "Советский спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички