Валверде идва и гони половината от Барселона, прицели се в играчи на Арсенал и Юнайтед


Валверде идва и гони половината от Барселона, прицели се в играчи на Арсенал и Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

8762 0

Ернесто Валверде е тук. Новият треньор на Барселона започва работа в началото на месец юни, като специалистът е готов да прави големи промени в клуба през лятото.

Каталунския вестник "OK Diario" твърди, че Валверде е готов да се раздели с около половината играчи от мъжкия тим на тима и да привлече куп нови през идното лято.

Испанецът явно е взел насериозно работата, като бил обявил, че всички иргачи, които смята, че няма да му вършат работа, ще бъдат продадени, без значение дали са титуляри или не.

Така в трансферния списък може да попаднат имена като Жорди Алба, Рафиня, Иван Ракитич, Арда Туран и Пако Алкасер. Целта пред новия лидер на каталунците е да събере 150 милиона евро, за да може да си позволи новите футболисти, които иска да доведе на "Камп Ноу". Освен изброените може да се стигне до продажбата и на Алийш Видал, Жереми Матийо, Лукас Дигне и Денис Суарес.

Трансферни цели №1 пред Валверде пък са играчи на Арсенал и Манчестър Юнайтед. От "артилеристите" ще бъде търсен Ектор Белерин, докато до тима на "червените дяволи" ще бъде изпратена оферта за Андер Ерера.

В списъка на бившия треньор на Атлетик Билбао попадат още бившият играч на Евертън Жерар Делофеу и халфът на Билбао Емерик Лапорте.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички