Кой удари джакпотът между Барселона и Реал след отменянето на Ел Класико?


Кой удари джакпотът между Барселона и Реал след отменянето на Ел Класико?
Снимка: Getty Images/Guliver

3470 0

Тази сряда (18.12) ще се проведе първото издание на "Ел Класико" за сезона. Припомняме, че Барселона и Реал Мадрид трябваше да играят един срещу друг 53 дни по-рано (26 октомври), но първоначалната дата бе изместена заради протестите в Каталуния. За кой от двата отбора това може да се отрази по-благоприятно?

Ако двубоят се бе състоял на 26-ти октомври, каталунците щяха да са с точка преднина пред "кралския клуб" (в момента двата тима са с равен актив). Що се касае до формата - "блаугранас" щеше да влезе в двубоя с най-добрата си серия и до този момент за сезона - 6 поредни победи. За сравнение - "белия балет" бе записал 3 победи, 2 равенства и 1 загуба за последните мачове. Сега Реал е с 4 победи и 2 равенства за последните срещи, а Барселона - 5 триумфа и 1 поражение.

Контузиите. И сега, и преди почти два месеца "белите" имат повече проблеми с играчи в лазарета. Сега обаче голямата звезда на гостите Еден Азар, както и левият бек Марсело няма да бъдат на разположение на Зинедин Зидан. Лука Модрич, Гарет Бейл и Начо, които тогава нямаше да са налиния, сега са възстановени.

За домакините Усман Дембеле на 26-ти октомври щеше да бъде наказан, сега обаче е контузен. Тогава травмираните Сержи Роберто и Самуел Умтити са готови за игра в момента. Няма как да не споменем и прословутата почивка, заради която в Реал толкова недоволстваха. Барселона ще почива с 29 часа повече за утрешния дуел, но нещата щяха да са различни преди 53 дни, когато "кралския клуб" щеше да е облагодетелстван с 24 часа повече почивка.

Срещата ще можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg. А какви са цифрите и статистикaтa зад това мегасъперничество - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички