5 супермача за уикенда от "каймака" на Европа: Лидерите се сблъскват - в Ла Лига шокът е близо


5 супермача за уикенда от "каймака" на Европа: Лидерите се сблъскват - в Ла Лига шокът е близо
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

723 0

В повечето европейски клубни първенства вече се добива представа за това кои отбори ще се борят за титлата, кои за място в Европа и кои просто ще целят да не загубят мястото си в елита. В други шампионати пък още след самия старт изглежда сякаш шампионът е ясен. За четвърта поредна година. В според мнозина най-силното клубно първенство на Европа.

Манчестър Сити остава единственият отбор в топ 5 на най-силните шампионати, който от старта е пожънал само и единствено победи. Това официално стана факт, след като в последния кръг от Ла Лига Реал Мадрид загуби от Атлетико Мадрид, а Интер допусна изненадващо поражение с 1:2 от Сасуоло в Серия А.

Топ дербитата на Европа за уикенда

През този уикенд ни предстоят доста интригуващи дуели в топ първенствата, но пет от тях се отличават. Шансовете на всеки от тимовете в сблъсъците ще разгледаме посредством пазарите на платформата за онлайн спортни залози efbet.

Реал Мадрид се мъчи в последните 3 мача с Жирона - какво да очакваме?

На пръв поглед мачът, който най-малко изглежда като зрелищен сблъсък за широката аудитория, е в Ла Лига, където Реал Мадрид гостува на Жирона. Това обаче е дербито за първото място, след като сензационно Жирона е лидер с 19 точки (една повече от "кралския клуб" и две над Барселона). Вълнението е засилено и от факта, че всъщност Реал няма победа над този опонент в трите последни срещи (две поражения и едно равенство - всеки път с гол/гол).

Koeфициентът на efbet за победа в полза на домакините и оставане на върха е 3,75, докато ставката за триумф в полза на Карло Анчелоти и компания е 1,95 (а за равенство - 4,10). Пазарът пък за това и този път двата тима да успеят да съумеят да си отбележат по поне едно попадение е 1,60. Мачът е в събота (30.09) от 19:30 часа българско време.

Само Ливърпул ли може да спре Манчестър Сити във Висшата лига?

Говорихме за доминацията на Сити, но поне към момента има един преследвач, който се отличава от останалите. След равенството между съперниците от Северен Лондон (Арсенал и Тотнъм) Ливърпул остава еднолично с две точки пасив от "гражданите". След равенството срещу Челси на старта футболистите на Юрген Клоп жънат успех след успех. Сега обаче срещат Тотнъм, който е във форма.

Коефициентът за това на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините да запишат първа победа след 12 мача без успех във всички турнири срещу този съперник е 3,00, докато ставката за трети пореден триумф за мърсисайдци в това съперничество е 2,25. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,10. Те се изправят един срещу друг в събота от 19:30 часа българско време.

Закъса ли го Байерн Мюнхен в Бундеслигата?

Байерн Мюнхен грабна 11-ата си поредна титла, като я измъкна като по чудо от Борусия Дортмунд. Баварците обаче показаха доста повече колебания през миналата кампания, отколкото сме свикнали да виждаме. Любопитно е дали ще успеят да задържат доминацията си предвид и трансфера на Хари Кейн. Поне към момента обаче големите преследвачи са различни от Борусия. С равни точки с Байерн е Байер Леверкузен (двата тима не се победиха в прекия дуел), ас една по-малко са Щутгарт, РБ Лайпциг и Хофенхайм. Именно срещу един от тях предстои сблъсък за Байерн.

Коефициентът за това Байерн Мюнхен да запише победа след двете поражения и равенството в последните три двубоя срещу този опонент е 1,95, докато ставката за трета поредна победа на "биковете" над баварците е 3,60. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,35. Байерн гостува на РБ Лайпциг в събота от 19:30 часа българско време.

Двете дербита в Серия А, които могат да преобърнат всичко

В италианската Серия А отново изглежда много напечено около челните позиции. Интер, Милан, Ювентус, Аталанта, Наполи, Лече и Фиорентина са в рамките на 5 точки, а грандове като Лацио и Рома тепърва трябва да набират сила. В този уикенд ни очакват два интригуващи сблъсъка между основни претенденти за топ 4.

Първият е в събота от 19:00 часа българско време и противопоставя Милан и Лацио на "Сан Сиро". Коефициентът на efbet за пета победа от последните шест официални мача от съперничеството за "росонерите" е 1,80, докато ставката за триумф за гостите от Рим е 4,90. Пазарът за равенство е оценен на 3,80.

Другият сблъсък е от неделя - за старт на новия месец. В него се противопоставят Аталанта и Ювентус в Бергамо. Коефициентът за трета поредна победа в шампионата за "богинята" е 2,55. Ставката пък за победа за "старата госпожа", с която да остане пред този съперник и да доближи върха е 2,90. Съответно равенството е оценено на 3,55.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички