5 причини защо Ла Лига ще продължи да бъде едно от най-силните първенства


5 причини защо Ла Лига ще продължи да бъде едно от най-силните първенства
Снимка: Getty Images/Guliver

2733 0

В испанската Ла Лига свикнахме да наблюдаваме едни от най-големите футболни звезди, като в немалък период от време там се засякоха двамата най-велики в съвременния футбол - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. А след като португалецът напусна Испания преди няколко години, сега това прави и аржентинецът. Испанското издание "Марка" обаче посочва 5 причини защо Ла Лига ще продължи да бъде едно от най-силните първенства:

1. Равенство

И Реал Мадрид, и Барселона са наранени и уязвими, което прави битката за титлата още по-оспорвана. Действащият шампион Атлетико (Мадрид) пък със сигурност ще направи всичко възможно, за да защити короната си.

2. Млади таланти

Серхио Рамос, Рафаел Варан и Меси напуснаха това лято, но има тепърва изгряващи млади суперталанти. А един от тях несъмнено е Педри, като не трябва да пропускаме и Ансу Фати, който ще се завърне след тежката контузия, която го извади от игра за толкова дълго време. Винисиус пък загатна през миналия сезон, че може много повече и ще бъде интересно да се проследи и неговото развитие.

3. Успехите... в миналото?

Все още има и немалко елитни играчи в Испания. За тях обаче има съмнения дали вече не са отминали най-добрите им дни. Сред тях са Еден Азар и Гарет Бейл от Реал, Серхио Агуеро от Барселона и Ерик Ламела от Севиля. Ще видим дали ще успеят да възродят кариерите си.

4. Исторически клубове се завръщат

Райо Валекано, Майорка и Еспаньол са обратно в елита през следващия сезон и отчаяно ще се опитат да не се стигне до ново изпадане. Те ще опитат да се задържат в елита, а за тази цел вероятно ще се борят най-вече срещу Хетафе, Леванте, Елче, Кадис и други.

5. Какво предстои?

Много играчи пристигнаха през това лято - Давид Алаба, Родриго Де Пол, Мемфис Депай и Ерик Гарсия са някои от по-вълнуващите имена. Трябва да се отбележи, че с трансфери към Испания се спрягат двамата млади мегазвездни нападатели Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. А трансферът на Меси в ПСЖ със сигурност може да забърза процеса за Мбапе в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички