3 години откакто Реал Мадрид се сбогува с Кристиано Роналдо (ВИДЕО)


3 години откакто Реал Мадрид се сбогува с Кристиано Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2787 0

На днешната дата преди 3 години испанският колос Реал Мадрид обяви раздялата с вероятно най-великия си футболист на всички времена - Кристиано Роналдо. Португалецът, който е носител на 5 "Златни топки", реши да продължи кариерата си в Италия, където заигра в тима на Ювентус.

След десетилетие, прекарано на "Сантяго Бернабеу", Роналдо сензационно пое към Серия А срещу 100 милиона евро. Това бе и най-високата трансферна сума, платена за футболист над 30-годишна възраст. Кристиано водеше преговори за нов договор с Реал в продължение на месеци, но в крайна сметка не постигна споразумение с "лос бланкос" и напусна.

Той спечели три поредни трофея от Шампионска лига (2016, 2017, 2018), което беше само "черешката на тортата" в знаковата му кариера, в която спечели куп отборни и индивидуални отличия. Той вкара 451 гола за Реал Мадрид във всички турнири. 312 от тях бяха в Ла Лига, докато 105 - в Шампионска лига.

От Реал Мадрид се сбогуваха с Роналдо със специално 6-минутно видео, в което са събрани най-добрите му моменти с бялата фланелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички