Изненада, но факт: Серхио Рамос подписа с ПСЖ за парите, които му предложи Реал Мадрид


Изненада, но факт: Серхио Рамос подписа с ПСЖ за парите, които му предложи Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

3310 0

Вече бившият капитан на Реал Мадрид - Серхио Рамос, официално е играч на ПСЖ, след като през последните дни испанският бранител беше в Париж, за да договори параметрите по контракта си с френския клуб. 

Изненадваща обаче е информацията и от Испания, и от Франция, след като медиите в двете страни се обединиха около сумата, която ще получава защитникът във френския гигант - 10 милиона евро (след данъцни). Общата му заплата е 20 милиона на сезон, но във Франция данъците са огромни при високи приходи и 50% ще отиват към държавната хазна. 

Интересен факт е, че това е сумата, която и Реал Мадрид предлагаше на своя капитан - две години договор и 10 милиона евро на сезон, но с 10% намаление през първата година на контракта заради финансовия удар, който "кралете" понесоха по време на пандемията, свързана с коронавируса в световен мащаб.

Самият Рамос е отказал това предложение първоначално (през пролетта на 2021 година), но след това е променил решението си и е искал да приеме. Флорентино Перес на свой ред обаче е бил категоричен, че предложението вече не е актуално. Така се стигна до поредната раздяла на Реал с клубна легенда, за която президентът на тима беше жестоко осъден от феновете. 

Иначе бившият капитан на Реал ще играе в Париж през следващите две години, след като преди това Серхио Рамос отказа много добро предложение от английски колос

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички