2017 срещу 2009: С парите, които Пеп пръсна, Реал се сдоби с галактически състав


2017 срещу 2009: С парите, които Пеп пръсна, Реал се сдоби с галактически състав
Снимка: Guliver/GettyImages

3987 0

Манчестър Сити разби Реал Мадрид с 4:1 в Лос Анджелис по време на американското турне на двата клуба, но далеч по-интересно е лятото на двата отбора на трансферния пазар. До момента "белия балет" изчаква ходовете на останалите, докато се опитва да спазари Килиан Мбапе за рекордните 180 милиона евро. От своя страна Хосеп Гуардиола вече изхарчи такава сума, а изглежда няма и да спре скоро.

Само за месец юли испанският мениджър е похарчил колосалните 246 милиона евро за нови попълнения. В тази сума са включени и над 130 милиона за крайни защитници - Кайл Уокър, Данило и Бенжемен Менди.

Бернардо Силва и вратарят Едерсон са другите нови лица на "Етихад", а според изчисление на "Marca", през това лято Пеп е изхарчил само 18 милиона евро по-малко в сравнение с лято 2009, когато Флорентино Перес се завърна в Реал Мадрид.

Тогава, срещу сумата от 264 милиона евро сторителният магнат привлече три от най-ярките футболни имена по това време - Кристиано Роналдо (рекорден трансфер за 96 милиона евро), Кака и Карим Бензема. Но освен тях Реал се сдоби с Чаби Алонсо, Раул Албиол, Езекиел Гарай, Алваро Арбелоа, Алваро Негредо и Естебан Гранеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички