2 изпуснати дузпи от Бензема не спряха Реал Мадрид за нов триумф, но с цената на свидна жертва


2 изпуснати дузпи от Бензема не спряха Реал Мадрид за нов триумф, но с цената на свидна жертва
Снимка: Getty Images

8738 0

Испанският колос Реал Мадрид спечели гостуването си на Осасуна с 1:3 в мач от 33-ия кръг в Ла Лига. Двубоят на стадион "Ел Садар" ще се запомни най-вече с това, че голямата звезда на "белите" Карим Бензема изпусна две дузпи. Давид Алаба, който отбеляза първия гол в мача, пък се контузи и не е ясно дали ще се възстанови за първия мач срещу Манчестър Сити в Шампионска лига.

След 12 минути игра Реал Мадрид излезе напред в резултата. Давид Алаба успя да се разпише във вратата на Осасуна - 0:1! Само минута по-късно обаче Осасуна стигна до изравнително попадение благодарение на Анте Будимир, който вкара в мрежата на Куртоа - 1:1!

В самия край на първата част Реал Мадрид си върна преднината в резултата. След центриране в наказателното поле топката бе свалена за Марко Асенсио, който от непосредствена близост до вратата на Осасуна успя да се разпише - 1:2!

В края на първата част Алаба се контузи и Карло Анчелоти бе принуден да го замени на почивката с Дани Карвахал. Не е ясно колко сериозна е контузията на Алаба и дали ще успее да се възстанови за предстоящия полуфинал в Шампионска лига срещу Манчестър Сити.

В 52-ата минута играч на Осасуна игра с ръка в наказателното поле и Реал Мадрид получи дузпа. Карим Бензема застана зад топката, но вратарят на Осасуна Ерера успя да спаси удара му. Седем минути по-късно Родриго бе фаулиран и Реал получи нова дузпа. Бензема отново застана зад топката и Ерера пак спаси - две изпуснати дузпи от Бензема!

В 87-ата минута Реал можеше да реши мача с трети гол, но Иско не успя да насочи топката в очертанията вратата от непосредствена близост до голлинията. В 96-ата минута резервата Винисиус намери Лукас Васкес, който успя да се разпише и да оформи крайното 1:3.

По този начин Реал поведе със 17 точки пред втория Атлетико Мадрид със своите 78 точки, но все още математически не си е осигурил титлата, тъй като Барселона е с 60 точки и два мача по-малко. Това е четвърта поредна победа за "белите" в Ла Лига, а в следващия кръг хората на Анчелоти се изправят срещу Еспаньол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Осасуна: Ерера, Начо Видал, Давид Гарсия, Аридане, Коте, Монкайола, Брашанац, Хави Мартинес, Рубен Гарсия, Авила, Будимир.

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Начо, Камавинга, Себайос, Васкес, Валверде, Асенсио, Родриго, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид е в серия от три поредни победи в Ла Лига и почти сигурно ще стане шампион на Испания. "Кралете" имат достатъчно комфортна преднина и се нуждаят от съвсем малко, за да си гарантират трофея. "Белите" обаче трябва да мислят и за 1/2-финалите в Шампионска лига, които са след седмица.

В тима на Реал за днешния мач има куп отсъстващи. Участие няма да могат да вземат Бейл, Азар, Вайехо, Йович, Каземиро, Модрич, Менди и Марсело. През есента "лос бланкос" не успяха да победят Осасуна на "Сантяго Бернабеу" след нулево реми. Ето какви са коефициентите за мача Осасуна - Реал Мадрид!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички