19-годишният Педри: Главата остава най-важното оръжие във футбола


19-годишният Педри: Главата остава най-важното оръжие във футбола
Снимка: Getty Images

2526 0

Полузащитникът на Барселона Педри Гонсалес показа завидини за футболист на неговата възраст виждания за футбола. Той посочи кои качества са важни за играчите през 2022 година.

"Футболът се промени, преди всички по отношение на физическата подготовка. Изискванията за подготовка, темпото на мачовете стават все по-високи. Трябва да се работи повече върху тези аспекти и аз го правя - трупам мускулна маса", започна младият испанец в интервю за "GQ Sports".

"Но главата продължава да бъде най-важното нещо във футбола. Благодарение на интелигентността можете да започнете да действате по-рано от съперника и да спечелите предимство", продължава Педри. Той говори и за работата под ръководството на един от големите във футболната история халфове - Шави Ернандес.

"За мен, като фен на Барселона, работата с него е повод за гордост, а като футболист, като халф, е привилегия. Не познавах Шави преди и всеки ден се убеждавам, че малко хора разбират футбола така, както той, въпреки че не съм се съмнявал в това", посочи 19-годишната звезда.

"За мен е ясно, че ще научим много от него и ще можем да прогресираме, като това се отнася както за отбора като цяло, така и за всеки играч поотделно. С него и с отбора, който гради, ни очакват много радостни мигове. Сигурен съм, че сме на път към големи успехи в бъдеще. Този клуб винаги трябва да се бори за всички трофеи", завърши Педри. А ето кой европейски гранд е готов на всичко, за да вземе Педри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички