16-годишният Ламин Ямал от Барселона подписа договор с Адидас и тръгна по стъпките на Лионел Меси


16-годишният Ламин Ямал от Барселона подписа договор с Адидас и тръгна по стъпките на Лионел Меси
Снимка: Getty Images

1272 0

Най-големият производител на спортни стоки в света - Адидас, официално се похвали, че е подписал дългосрочен договор с изгряващата 16-годишна звезда на Барселона - Ламин Ямал!

По стъпките на Меси...

Любопитно е да се отбележи, че младокът ще бъде единственият футболист в света, който ще може да носи новия модел бутонки на Лионел Меси - 'Spark Gen10s' (освен аржентинеца, разбира се).

Друг интересен факт е, че Ламал, подобно на Меси през 2006-а година, изостави другия световен гигант - Nike, за да се обвърже с Adidas!

"Горд съм, че се присъединявам към Адидас, тъй като това винаги е била марката на най-добрите. Растейки, аз идолизирах Лео Меси, който е с Адидас откакто започнах да гледам футбол", обясни самият Ямал.

Ламин Ямал

*През настоящия сезон 2023/24 Ламин Ямал бавно, но сигурно започна да се превръща в основна част от състава на Барселона. До момента той може да се похвали с 5 гола и 7 асистенции в общо 35 мача във всички турнири (1 911 игрови минути).

ВИЖТЕ ОЩЕ - Лионел Меси спаси Интер Маями с гол в 92' (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички