15-те трофея, които Кристиано Роналдо вдигна в Реал Мадрид


15-те трофея, които Кристиано Роналдо вдигна в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

2576 0

Безспорно Кристиано Роналдо е суперзвездата на Реал Мадрид и един от големите лидери на тима. Португалецът не се радваше на най-силния старт на сезон в Ла Лига, но за сметка на това той бе на ниво в мачовете от Шампионска лига, както и на Световното клубно първенство.

Вчера играчите на Зинедин Зидан спечелиха именно Световното клубно първенство, като това бе 15-ти трофей, който CR7 печели с тима от испанската столица.

Роналдо трябваше да чака до втория си сезон в "белия балет", за да усети вкуса на успеха. Той и съотборниците му печелят Купата на Краля през 2010/2011 година, като Кристиано вкарва във всеки двубой от турнира, а във финала бележи в 103' срещу Барселона.

През сезон 2011/2012 той печели още две отличия - титлата в Испания, като вкарва 46 попадения, а Реал губи по един път от Леванте и Барселона. През лятото на 2012 "кралския клуб" вдига и суперкупата на Испания, а във финала отново побеждава Барселона.

Сезон 2013/2014 носи още повече успехи на Реал Мадрид - Купа на Краля след успех с 2:1 над Барселона, Шампионска лига, където португалецът вкарва 17 гола в 11 мача, Суперкупа на Европа - победа с 2:0 над Севиля с два гола на Роналдо и Световно клубно първенство.

През 2015/2016 Реал стига до "Единадесетата", като отново Кристиано блести в целия турнир с 16-те си попадения в 12 мача. Най-важният мач за него в турнира е срещу Волфсбург, когато вкарва хеттрик, след като отборът му губи с 2:0 в първия мач в Германия. Няколко месеца по-късно Реал отново бие Севиля за Суперкупата на Европа. В края на сезона пък "кралския клуб" вдига и титлата от Световното клубно първенство, след като изостава с 2:1 от японския Кашима Антлерс, но тогава "пристига" CR7, който вкарва три гола, за да донесе успеха на своя тим. 

2016/2017 година е сред най-успешните за Реал Мадрид. Тимът от столицата прави нещо, което до сега друг тим не е правил - защитава трофея си от Шампионска лига, а Роналдо нанизва нови 13 попадения в турнира. По-рано същия месец "белия балет" печели и титлата, като това постижение не е правено от тима повече от 50 години. По-късно лятото играчите на Зинедин Зидан вдигат още отличията от Суперкупата на Испания и Европа, а вчера спечелиха и Световното клубно първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички