Реал Мадрид грабна пети трофей за годината


Реал Мадрид грабна пети трофей за годината
Снимка: Getty Images/Gulliver

3524 0

Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство и отново стъпи на световния връх. "Кралския клуб" победи Гремио с 1:0 със страхотен гол на Кристиано Роналдо в 53'. Реал се превърна в първият тим, който печели отличието за втора поредна година.

Възпитаниците на Зинедин Зидан бяха далеч от най-добрата си игра, като през първата част само един от ударите им към вратата бе в очертанията. Бразилският тим обаче не успя по никакъв начин да затрудни Реал и опасности пред тяхната врата липсваха.

Годината е една от най-успешните в историята "белия балет", а това е пети трофей за тази година. Реал спечели титлата и Купата на краля в Испания, Суперкупата на Европа и Испания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал започна с натиск още от началните минути, но завършващия удар липсваше. Гремио от своя страна пък изцяло се бе прибрал и така и не успяваше да създаде нещо интересно. В 17' Роналдо нанесе удар от границата на наказателното поле, но топката мина покрай лявата греда. В 25' Лука Модрич бе много близо до откриване на резултата, но изстрелът му по диагонал отново мина близо покрай вратата. 

Първият удар към вратата на "белия балет" дойде в 28' след изпълнение на пряк свободен удар от далечно разстояние. Едилсон го изпълни, пращайки топката малко над напречната греда, а Навас може да се каже, че извади късмет, тъй като не бе заел добра позиция. В 39' и Реал получи правото да изпълни пряк свободен удар, а Роналдо прати топката на сантиметри от напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по изключително добър начин за отбора на Зинедин Зидан. В 53' Роналдо изпълни безупречно пряк свободен удар, намирайки пролука в стената и правейки резултата 1:0. След попадението щурма към вратата на Гремио дори се увеличи. В 58' бе отменено второто попадение на Кристиано, след като страничния рефер вдигна засада на Карим Бензема, който асистира, но ситуацията бе много тънка. В 65' Модрич пък нацели гредата и късметът отново се усмихна на бразилците. 

В заключителните минути стражът на Гремио направи две страхотни спасявания. Първо спаси удар на Роналдо, а след това изби в корнер и опасен шут на влезлия като резерва Гарет Бейл.

Стартови състави:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Иско, Бензема, Кристиано

Гремио: Грое, Кортез, Канеман, Жеромел, Едилсон, Мишел, Маркеш, Фернандиньо, Луан, Рамиро, Бариос

ПРЕДИ МАЧА

Няма никакво съмнение кой е фаворитът в срещата и ще е голяма изненада, ако Реал не вдигне трофея за втора поредна година. Очаква се като титуляр да започне Дани Карвахал, който бе оставен на пейката срещу Ал Джазира в сряда. Възможно е да започнат още Серхио Рамос, Асенсио или Ковачич. Голямата въпросителна пред Реал все пак е дали героят от полуфинала Гарет Бейл ще бъде в титулярния състав. Отново се очаква Карим Бензема да е титуляр, въпреки че отнесе много критики след последния си мач.

Гремио ще бъде без една от големите си звезди - 21-годишният полузащитник Артур, който е желан силно от Барселона, а отскоро и от Реал Мадрид. Очаква се треньорът Ренато Гаучо силно да ограничи нападателните пориви на защитниците Бруно Кортес (отляво) и Лео Мура (отдясно), в името на компактната отбрана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички