10-те въпроса, които тревожат феновете на Барселона


10-те въпроса, които тревожат феновете на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1437 0

Отборът на Барселона определено не се намира в най-доброто си състояние. Тимът е първи в испанската Ла Лига, но това се дължи най-вече на слабото представяне и на останалите отбори. Каталунците са с 22 от възможни 33 точки. В Шампионска лига отново са водачи в групата, но бяха изиграни два трудни двубоя срещу непретенциозния Славия Прага (победа и равенство), бе обърнат Интер в мач, в който "блаугранас" спокойно можеше да загуби, и бе записано равенство срещу Борусия Дортмунд, като испанският шампион бе доволен от точката. 

Привържениците съвсем не са доволни. Испанското престижно издание "Marca" подготви списък с 10-те въпроса, които най-много тревожат привържениците на Барселона:

1. Защо Барселона играе по този начин? Каталунците изгубиха стила, с който бяха разпознаваеми на футболната карта. В момента не се отличават толкова от другите отбори.

2. Защо Лионел Меси и Антоан Гризман не се разбират? Двама от най-добрите играчи на "блаугранас" не могат да комуникират и това се вижда по време на мачовете. Двамата не се оглеждат един за друг, не се виждат или най-лошото - не искат да го направят.

3. Защо бе привлечен Жуниор Фирпо? Той пристигна в клуба с поглед за бъдещето. При контузията на Жорди Алба обаче Нелсон Семедо е преквалифициран в ляв бек.

4. Какво е направил Иван Ракитич, за да заслужи такова отношение? От незаменим титуляр през миналия сезон до пренебрегвата резерва. Никой от клуба не е обяснил случващото се.

5. Защо има толкова много контузии? През този сезон тимът често е измъчван от контузии. Лионел Меси, Луис Суарес, Жорди Алба и Усман Дембеле бяха потърпевиши, а при някои травмите се повтаряха.

6. Защо се допускат толкова голове? Този сезон Барселона трудно успява да запази "суха" мрежа.

7. Защо играчите не тичат достатъчно? В групата им в Шампионска лига каталунците са пробягали най-малко разстояние. В един от кръговете дори бяха отборът, който е навъртял най-малко километри от всички.

8. Защо трудно реализират в Шампионска лига? "Блаугранас" разполага с невероятни играчи, но са реализирали само 4 гола в 4 мача в турнира. Тимът е вкарал по-малко от половината участници.

9. Защо някои играчи не могат да издържат физически цял мач? Физическото състояние на някои играчи е тревожно. Например Серхио Бускетс и Артур просто не могат да издържат 90 минути.

10. Това представяне достатъчно ли е, за да бъде спечелена Шампионска лига? И Нелсон Семедо и Жерар Пике признаха, че с тази игра няма как да бъде спечелен най-престижния клубен футболен турнир.

А защо е забранено на самолети да преминават на дома на Лионел Меси - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички