Ясна е причината, заради която е забранено на самолети да минават над дома на Меси

Случайно споменаване преди време от президента на авиокомпания Вуелинг - Хавиер Санчес-Прието, че е забранено за самолети да прелитат над дома на суперзвездата на Барселона Лионел Меси, предизвика масово любопитство в социалните мрежи каква би могла да бъде причината за това.

Развиваха се всевъзможни теории, като някои дори смятаха, че аржентинецът не иска да се нарушава неговата "сиеста" (следобеден сън). Оказва се, че причината е много по-резонна. Меси живее в община Гава, която е на около 25 км от Барселона и част от защитена от испанското природно законодателство зона.

Два двубоя преди края: Какви са възможните сценарии в групите на Шампионска лига?

Вече изминаха 4 кръга от груповата фаза на Шампионска лига, като 3 отбора си осигуриха място на 1/8-финалите, а други три пък се сбогуваха с надп...

Там има застрашени растителни и животински видове. Затова всички самолети, които кацат или излитат от Ел Прат (летище в Барселона) трябва да правят леко отклонение. Междувременно, стана ясно, че играчите на Барселона почиват сравнително повече от тези на кръвния враг Реал Мадрид за този сезон. Вижте разликата и подробности по темата - в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!