10 от ПСВ удържаха Атлетико на "Филипс Арена"


10 от ПСВ удържаха Атлетико на "Филипс Арена"

933 0

Финалистът в Шампионска лига за 2014 година Атлетико (Мадрид) не съумя да стигне до успеха срещу ПСВ Айндховен на "Филипс Арена", като домакините удържаха своя испански съперник до 0:0 в първи осминафинал в Шампионска лига.

От самото начало "дюшекчиите" имаха преимущество и създадоха 3 много опасни ситуации през първата част. Най-сериозен пропуск направи Антоан Грийзман, който в средата на първата част излезе сам срещу вратаря на ПСВ, но не съумя да го преодолее.

С този пропуск френският национал не успя да отбележи в пореден мач, като вече над 360 минути няма попадение за клубния си тим.

Скоро след това положение и "филипсите" имаха отлична ситуация. Защитата на Атлетико не действа никак съсредоточено и позволи на Нарсинг да нахлуе в наказателното поле и да комбинира с Пропер, който стреля отлично, но Облак се отчете с брилянтна намеса - 0:0 до почивката.

Второто полувреме премина изцяло под контрола на Атлетико, особено след изгонването на Перейро от игра 22 минути преди края на двубоя. Гол на Диего Годин пък беше отменен заради нарушение. В крайна сметка обаче испанският тим не се възползва от създалата се ситуация и не съумя да стигне до успеха.

Реваншът е след 2 седмици на "Висенте Калдерон", където до момента през сезона столичани имат 3 загуби - от Барселона (Примера дивисион), Бенфика (Шампионска лига) и Селта (Купата на Краля).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички