Манчестър Сити почти гарантирано дебютира сред топ 8 на Шампионска лига


Манчестър Сити почти гарантирано дебютира сред топ 8 на Шампионска лига

668 0

Мануел Пелегрини доказа, че е оправдано решението му да излезе с резерви и юноши срещу Челси за ФА къп, след като Манчестър Сити стигна до ценен успех с 3:1 като гост на Динамо (Киев) в първи осминафинал между двата тима в Шампионска лига.

Още в 15' Серхио Агуеро даде аванс на английския гранд, а превесът през първата част на "гражданите" бе материализиран и за втори път, като в 40' точен бе Давид Силва.

През второто полувреме Сити се отпусна и това доведе до гол на Буялски в 58', но Яя Туре в 90' върна двата гола аванс на своите и направи протоколен реванша след две седмици на "Етихад".

Победата на "гражданите" означава, че по всяка вероятност те ще продължат към четвъртфиналите, което се случва за пръв път в историята. В последните две години воденият от Пелегрини тим стига два пъти до мачове с Барселона на осминафинал, като загуби и при двата случая. Заедно с "гражданите" напред почти гарантирано продължават Реал Мадрид и Барселона, които също стигнаха до победи с по два гола разлика като гост.

Двубоят започна с поделен превес, но опитът на гостите даде своето отражение още в 15'. Центриране от корнер беше насочено добре към Яя Туре, който успя с глава да свали топката за Серхио Агуеро. Нападателят се промъкна покрай защитниците и от 5 метра нямаше как да сбърка и даде аванс на своите - 0:1.

Това даде нужната доза самочувствие на английския тим, който спокойно владееше играта в центъра на терена, а Джо Харт не бе затруднен особено през първата част, с изключение на един удар. За сметка на това, украинският тим допусна още едно попадение, което може и да се окаже решаващо за класирането на Сити напред в турнира.

В 40' дълго подаване беше насочено към Агуеро, който задържа отлично и комбинира със Стърлинг. Бившият ас на Ливърпул центрира пред малкия пеналт, а Силва с отиграване с едно докосване удвои аванса на своите - 0:2 до почивката.

Авансът от 2 гола за "гражданите" позволи на Динамо да заиграе далеч по-добре през второто полувреме, а влизането на Жуниор Мораес (бивш играч на българския ЦСКА) раздвижи домакините в нападение. Именно той бе с основна заслуга за гола на домакините. В 58' той попречи на Отаменди да изчисти топката, която попадна в Буялски. Той стреля без подготовка, а рикошет попречи на Харт да се разпише - 1:2.

"Гражданите" на няколко пъти пропуснаха да решат всичко в срещата, като се отчетоха със сериозни пропуски в завършващата фаза. На няколко пъти можеше да бъде отсъдена и дузпа за нарушения в наказателното поле, но сигнал така и не последва.

В 78' минута Динамо направи отлична акция и Буялски от добра позиция можеше да се разпише отново, но Харт направи най-доброто си спасяване в срещата. В 82-ата минута Яя Туре направи най-фрапантния пропуск в мача, след като непокрит фронтално срещу вратата от само три метра не можа да засече центриране на Силва и вместо с глава, стреля с рамо по нескопосан начин в аут.

Яя обаче реши всичко в мача в 90', когато с прекрасен фалцов удар от далечна дистанция вкара за 3:1 и почти сигурно прати своите напред в турнира.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички