10 от Осасуна взривиха Памплона с шедьовър, но дузпа спаси Барселона (ВИДЕО)


10 от Осасуна взривиха Памплона с шедьовър, но дузпа спаси Барселона (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5143 0

Барселона спечели трети пореден двубой от началото на сезона в Ла Лига. Каталунците се наложиха в неделя вечер с 2:1 над Осасуна. В герой за победителите се превърна Роберт Левандовски с попадението си от дузпа в 86’, а резултатът бе открит от Кунде отвъд редовното време на първото полувреме.

Междувременно резервата Чими Авила бе върнал надеждите на тима от Памплона за нещо от двубоя срещу шампиона след шедьовър в 76-тата минута, но шансът пред домакините бързо бе осуетен. В грешник се превърна Катена с нарушението си при дузпата, когато последва и директен червен картон.

Така каталунците събраха 10 точки след ремито си на старта срещу Хетафе (0:0). Осасуна пък допусна второ домакинско поражение от началото на сезона и остава 10-ти с 6 точки. Пред отборите предстои почивка за националните отбори, а след това шампионът приема Бетис, а тимът от Памплона гостува на Хетафе. 

Трябва да се отбележи, че трима нови дебютираха за Барселона. Това са привлечените преди два дни - Жоао Кансело и Жоао Феликс, които бяха пуснати следователно в 60-тата и 80-тата минута, докато Иниго Мартинес се присъедини в 10-минутното добавено време.  

Първо полувреме

Гостите можеха да поведат след по-малко от 60 секунди след бързо нападение. Топката се озова в позабравения Де Йонг, който стреля в десния страничен стълб. Кълбото се върна в наказателното поле, но последвалият опит на Левандовски бе неточен. 

След половин час игра Арнаис напредна отдясно след чудесен рейд и отправи ниско центриране към Орос. Той незабавно стреля, но рефлексът на Тер Стеген се оказа отличен. 

ГОЛ! Дългоочакваното попадение на "Ел Садар" падна едва в добавеното време на първата част. При корнер Жул Кунде се възползва от центриране на Гюндоган и засече с глава за 1:0!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

В 59-тата минута своя дебют записа Жоао Кансело, който преди броени дни се присъедини към Барселона под наем от Манчестър Сити. На терена той замени капитана Серхи Роберто. В групата за двубоя е и другото ново попълнение - Жоао Феликс. 

ГОЛ! Появилият се на терена в 62-рата минута като резерва - Чими Авила, изравни резултата в 76'. Аржентинецът не остави шансове на Тер Стеген, след като стреля необезспокояван пред наказателното поле и топката рикошира в страничния стълб, за да се озове в мрежата за 1:1!

Video edited on Kapwing

В 82-рата минута ситуацията за домакините рязко се влоши, след като Катена събори Левандовски в наказателното поле и моментално бе свирена дузпа за шампионите. Бранителят бе и изгонен с директен червен картон. 

ГОЛ! Лично фаулираният поляк се нагърби с изпълнението на наказателния удар в 86'. Той стреля в долния десен ъгъл и не остави шансове на Айтор - 2:1!

Стартови състави

ОСАСУНА: Айтор, Аресо, Крус, Катена, Ерандо, Муньос, Раул Гарсия, Аймар, Арнаис, Ибанес, Рубен Гарсия

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Роберто, Кунде, Кристенсен, Балде, Ромеу, Де Йонг, Гюндоган, Гави, Ямал, Левандовски

Преди мача

Стартът на Осасуна е неубедителен, предвид резултатите - загуба при домакинството си на Атлетик Билбао (0:2) и успехи при визитите на Валенсия (2:1) и Селта Виго (2:0). Така тимът временно е девети с 6 точки. 

Каталунците пък набраха в последно време инерция след ремито на старта с Хетафе (0:0) и последвалите победи над Кадис (2:0) и Виляреал (4:3). Днес възпитаниците на Шави ще играят и за четвърти пореден успех над Осасуна. 

За последно домакините успяха да спечелят точка след 2:2 на "Ел Садар" през 2021 г. Днес Брашанац няма да е сред опциите за тима от Памплона, докато Араухо и Педри са в сходна позиция за "Блаугранас". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички