За трета поредна година Рома е палачът на Фейенорд (ВИДЕО)


За трета поредна година Рома е палачът на Фейенорд (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1228 0

За трета поредна година Рома се оказва палачът на Фейенорд в европейските клубни турнири. Италианците победиха с 5:3 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) и ще играят на осминафиналите в Лига Европа. През сезон 2021/2022 Рома надвиха с 1:0 Фейенорд на финала за Лигата на конференциите, а през миналата кампания ги изхвърлиха след продължения на осминафиналите на Лига Европа. Срещата ще се запомни и с рядко срещаното попадение на Сантиаго Хименес, което обаче бе недостатъчно на тимът от Ротердам.

Атрактивна първа част, после скука....

Мачът започна неочаквано взривно, с двуостри атаки. В 5-та минута падна и горепосоченият шедьовър на Хименес. Хартман пусна центриране по земя отляво, Ел-Шарауи се опита да изчисти, но топката се озова на пътя на мексиканеца, който реагира светкавично и с рамо прати топката в мрежата на „вълците“. Малко след това удар с глава на Джанлука Манчини бе изчистен пред голлинията, а Фейенорд отговориха с пропуск на Барт Ниевкооп, който излезе очи в очи с Миле Свилар, но не успя да го преодолее.

Още: Голям екшън, "дъжд" от голове и много драма определиха 1/8-финалистите в Лига Европа

Рома изравниха в 15-та минута чрез Лоренцо Пелегрини. Капитанът на „джиалоросите“ изпълни любимото си упражнение – ювелирен прав вътрешен удар от границата на наказателното поле.

Малко след това Хименес пропусна изгодно положение за Фейенорд, а „вълците“ отвърнаха с два сериозни пропуска в рамките на около минута. Първо Кристанте с глава стреля покрай гредата, а после същото стори и Лукаку, но с крак. Към средата на полувремето двубоят тръгна в едно по-спокойно русло, а след почивката вече нямаше и помен от офанзивните действия в началото.

Рома изхвърли Фейенорд от Европа за трета поредна година

Двата отбора бяха неузнаваеми, а мислите им бяха приковани повече към часовника и предстоящите продължения, отколкото към случващото се на терена. Рома все пак можеше да излъже много болезнено холандците в 89-та минута – Тимон Веленройтер спаси опасен удар, топката попадна в Лукаку, но ударът му от близко разстояние отново бе спасен от вратаря.

Още: Гол-шедьовър даде начало на Рома-Фейенорд (ВИДЕО)

В началото на продълженията топката се оплете в мрежата на Фейенорд, но от външната страна, след удар с глава на Кристанте. Скуката се задържа минутка преди дузпите. Лукаку отново на два пъти имаше шанс да се разпише, но първо шутът му по земя бе отразен от Веленройтер, а при последвалия корнер ударът с глава на белгиеца премина покрай вратата.

Ромелу продължи да бъде грешник и по време на дузпите, изпускайки втората за "вълците", след попадението на Паредес. В ответната обаче Миле Свилар успя да парира удара на Ханцко от Фейенорд и възстанови статуквото, а още в следващата младият словенец повтори упражнението и спаси шутът на Алиреза Джаханбаш. Никола Залевски пък вкара решителната дузпа за Рома и ги прати напред в турнира.  

Video edited on Kapwing

Рен игра смело, но Милан взе своето и продължава напред (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички