Рен игра смело, но Милан взе своето и продължава напред (ВИДЕО)


Рен игра смело, но Милан взе своето и продължава напред (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1100 0

Един от фаворитите в Лига Европа Милан не допусна изненада при гостуването си на Рен и въпреки загубата с 2:3 продължава напред в турнира. „Росонерите“ спечелиха първия мач с 3:0. Рен изнесе добра продукция, но класата си каза думата и „бретанци“ ще трябва да се концентрират върху Лига 1 и Купата на Франция.

Още във втората минута Рафаел Леао излезе сам срещу Манданда, но опитният страж с блестящ плонж успя да отрази удара му. В 11-та минута домакините успяха да поведат. Бенжамен Борижо получи пас на дъгата на наказателното и с кинжален удар по земя матира сънародника си Майк Манян.

Две дузпи не стигнаха на Рен

Още: Лига Европа НА ЖИВО: Резултати и голмайстори - голово шоу на Милан

Милан бе по-активен след попадението и бързо стигна до изравняване. В 22-та минута Тео Ернандес с ювелирно центриране намери непокрития Лука Йович на втора греда, който с глава разстреля Манданда.

Рен нямаше избор и мигом се хвърли напред. На Манян се наложи да спасява топовен удар от упор на Калимендо. Малко след това пък Симон Кяер с глава блокира опасен изстрел на Гуири.

Тео Ернандес даде страхотна асистенция за гола на Лука Йович

Леао изпусна ново изгодно положение в началото на втората част, а няколко минути по-късно, буквално от нищото Рен получиха право да изпълнят дузпа. Кяер действа нескопосано и с коляно закачи Мартин Терие. Вратарят на Милан хвана посоката на удара, но не успя да избие и Борижо вкара втория си гол за вечерта.

Милан обаче реагира много бързо - в 58-та минута Леао се реваншира за пропуските си и след добра контраатака вкара за 2:2. Рен продължи да атакува и в 68-та минута получи втора дузпа. Лука Йович игра с ръка в наказателното поле и след преразглеждане на ВАР португалският арбитър Жоао Пинейро посочи бялата точка. Бенжамен Борижо отново бе точен, оформяйки своя хеттрик.

Още: С човек по-малко Милан възкръсна, но скромният съсед Монца ги съкруши в мач с 6 гола

Мачът постепенно навлезе в спокойно русло, но можеше да се стигне до инфарктни последни минути. Малко преди края Ибрахим Салах получи топката необезпокояван на границата на наказателното, но ударът му беше посредствен и Манян изби в корнер.

Жребият са осминафиналите на Лига Европа е утре (23.02) от 13:00 българско време в Нион.

27 гола - 8 мача! Трилър в 6 от тях - само топ фаворитът в Лига Европа спука от бой опонента (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички