Виляреал порази Арсенал, но пропусна да го ликвидира в Лига Европа


Виляреал порази Арсенал, но пропусна да го ликвидира в Лига Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1189 0

Тимът на Виляреал взе минимален аванс срещу Арсенал в първия полуфинал между двата отбора от Лига Европа и победи с 2:1 при домакинството си на "Естадио ла Серамика".

Испанците може да се гневят на себе си за това, че не стигнаха до по-изразителна победа в следствие на представянето на лондонския отбор в огромна част от срещата. Двата отбора доиграха срещата с по 10 човека, след като халфът на Арсенал - Дани Себайос, беше изгонен заради втори жълт картон в 58-ата минута, но същото се случи и с Етиен Капу от домакините в 77-ата. По-неприятното за бившия играч на Тотнъм бе, че той получи картона си и се контузи, за да бъде изнесен с носилката от терена.

Ману Тригерос изведе Виляреал напред в резултата с гол в петата минута от срещата, а бранителят Раул Албиол удвои актива за "жълтата подводница" в 29-ата. Гол от дузпа на Никола Пепе в 73-ата пък остави сериозни шансове за продължаването на „артилеристите” към тазгодишния финал, който ще се играе в полския град Гданск.

Ответната среща на "Емиратс" е следващия четвъртък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички