Венгер: Финалът в Баку е кошмар за феновете на Арсенал


Венгер: Финалът в Баку е кошмар за феновете на Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

2015 0

Бившият мениджър на Арсенал описа като "кошмарно“ пътуването на привържениците на тима от Лондон до Баку за финала в Лига Европа следващата сряда. "Артилеристите" се изправят срещу Челси, като при успех ще си гарантират участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Френският специалист разкритикува УЕФА относно избора им за домакин на финалния сблъсък в надпреварата. "Това е кошмар за привържениците, каза Венгер. - Отборите нямат никакъв проблем. Те живеят в идеални условия и имат своите частни самолети“, добави той.

Полузащитникът на "топчиите" Хенрик Мхитарян няма да пътува с отбора до Азербайджан, след като арменският национал реши да пропусне сблъсъка за трофея поради опасения за своята сигурност, имайки предвид напрежението между двете страни. "Ситуация като тази на Мхитарян не трябва да се случва във футбола. Не смятам, че това е нормално през 2019 в Европа, където има толкова изтънчени демокрации, да не се играе поради политически причини“, категоричен бе Венгер. Вижте в този материал до какво доведе решението на УЕФА финалът да се играе в Баку. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички