Шеф в Арсенал обяви защо клубът не опита да задържи Арън Рамзи


Шеф в Арсенал обяви защо клубът не опита да задържи Арън Рамзи
Снимка: Getty Images/Guliver

3367 0

Директорът на Арсенал Раул Санлехи разкри защо клубът реши да не подписва нов договор с полузащитника Арън Рамзи. Както е известно, след края на сезона уелсецът напуска английския гранд като свободен агент и ще премине в Ювентус, където ще получава 400 000 паунда седмично. Според директора, на "Емирейтс" не са били готови да платят такива пари на дългогодишния си играч и това е причината да се стигне до напускането му.

"Едно от ключовите неща е моята работа - и ние се убедихме във важността на това по примера на други клубове, е да се грижим за рационалността в баланса на заплатите на отбора. Така се случи, че не удължихме договора на Арън навреме, затова се озовахме в ситуация, в която той имаше пред себе си невероятно предложение по отношение на заплатата", заяви Санлехи, цитиран от официалния сайт на клуба.

"Той много искаше да остане с нас и беше отворен за диалог, но в крайна сметка бяхме принудени да постъпим отговорно и да защитим интересите на Арсенал. Осъзнахме, че новият договор с него ще внесе дисбаланс, който би навредил на отбора за дълъг период", допълни шефът. А на кои два европейски гранда отказа Рамзи заради Ювентус вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички