Валдас Дамбраускас се излекува и обясни защо се е стигнало до отпускане в Лудогорец


Валдас Дамбраускас се излекува и обясни защо се е стигнало до отпускане в Лудогорец
Снимка: ludogorets.com

2774 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамраускас пребори коронавируса и вече е излязъл от карантината. Литовският специалист ще бъде на линия за мача на "орлите" с Цървена звезда от групите на Лига Европа.

Дамбраускас беше дал положителен тест преди мача с Мидтиланд на 16 септември. Така в Дания разградчани бяха водени от неговия помощник Станислав Генчев, както и в другоите от Първа лига със Славия и Ботев Враца и със Спартак Варна за Купата.

Преди двубоя с Цървена звезда Валдас Дамбраускас дори даде пресконференция. Ето какво сподели наставникът на "орлите":

"Цървена звезда има проблеми, но кой отбор няма. Професионалните отбори трябва да са готови за подобен тип неща. Цървена звезда има голям състав. Не знам кое е по-добро и кое по-лошо за нас. Мотивацията и за двата отбора ще бъде много голяма. Ние имаме също своите проблеми с контузени футболисти", започна той.

"Важен е какъв ще бъде подходът. Ако ми кажете един отбор, който няма тези проблеми, абсолютно всеки един отбор има тези проблеми. За мен това не е проблем, а е нещо, с което отборите трябва да се справят. Интересът към мача е изключително голям. Ще бъде много интересен мач за гледане".

"Имах много време да анализирам Цървена звезда през последните две седмици. Наистина знаем какво да направим и как да подходим. Важно е да можем да контролираме мача по начина, по който ние искаме. Нашият план за утре ще бъде да неутрализираме силните страни на съперника и да може да покажем най-доброто, на което ние сме способни, и в същото време да експлоатираме слабите страни на съперника", добави още Дамбраускас.

"Анализирах много мачове на Цървена звезда през последните две седмици. Не искам да говоря за система и схема на игра. Важен е подходът ни към срещата, а аз знам, че ще е правилният. Искам да видя различен Лудогорец от мачовете, които изиграхме през последните две седмици".

"Комбинация от много неща е причината Лудогорец да не се представя добре в мачовете през последните две седмици. Разбираемо е да не може да се задържи висока форма през целия сезон. Нормално е да има спадове и силни мачове. Съвкупност от всичко, което може да повлияе. След доброто представяне в квалификациите на Шампионска лига, може би, имаше момент на отпускане и на надменно поведение", смята треньорът на "орлите".

"Треньорската липса в даден момент също се е усетила. Във всеки един отбор има спадове и подобрения. Ние трябва да направим така, че тези моменти да бъдат много къси. Това, което смятам, че утре ще се случи е да има реакция от всички момчета. Ще видите отбор, който ще се бие и ще остави 100% от себе си".

"Чибота е здрав и ще бъде в състава за утрешния мач. Кирил Десподов тренира вчера с отбора, днес също ще вземе участие в тренировката. Ще премине тази вечер или утре сутрин късен фитнес тест и ще вземем решение дали ще участва в мача срещу Цървена звезда. На Антон Недялков няма да може да разчитаме в предстоящия двубой".

"Не е лесно да заменим тези хора особено с липсата и на Каули, и на Вандерсон. Недялков - като капитан и лидер липсва вътре в съблекалнята за самата атмосфера в отбора", завърши пресконференцията си Валдас Дамбраускас.

Информация за продажбата на билети за мача Лудогорец - Цървена звезда можете да намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички