В луда драма Арсенал отстрани Бенфика в Лига Европа


В луда драма Арсенал отстрани Бенфика в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

1435 0

В истинска драма се превърна реванша от 1/16-финалите на Лига Европа между Арсенал и Бенфика, след като португалците почти се виждаха в следващата фаза, но Обамеянг избухна с гол за 3:2 4 минути преди края и прати "артилеристите" в следващата фаза на турнира. 

Срещата започна прекрасно за Арсенал, като символичните домакини имаха пълен контрол над срещата. Футболистите на Микел Артета пропуснаха куп положения преди да се стигне до 21', когато с прекрасен пас зад гърба на защитата Сака изведе Обамеянг, а той чукна топката над вратаря, за да открие резултата - 1:0. 

Арсенал продължи да играе по-добре, но в края на полувремето отдаде инициативата на Бенфика. "Орлите" организираха няколко добри нападения, а в 41' Себайос спъна глупаво Вайгъл пред наказателното поле. Последва фамозен изстрел на Гонсалвеш, който с точен изстрел над стената и точно в горния десен ъгъл се разписа за 1:1. 

Вечерта за Себайос стана още по-тежка през второто полувреме, когато в 61' той се опита да върне топката към Лено, но пасът му беше твърде слаб и пресечен от Рафа Силва. Той овладя, премина покрай вратаря и реализира за 1:2. 

Себайос веднага бе изваден от терена, като Артета пусна Вилиан и Томас Партей, а в 67' именно бразилецът изведе Тиърни в наказателното поле, който с плътен удар по диагонала изравни - 2:2. 

Бенфика изглеждаше, че ще издържи до края и ще продължи напред заради головете си на чужд терен, но в 85' Сака разсече защитата на съперника по дясното крило и центрира към далечния ъгъл, където Обамеянг засече с глава - 3:2. В добавеното време Силва стреля в гредата и пропусна да изравни отново. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички