В Испания похвалиха Лудогорец за представянето срещу Бетис, сетиха се за Трифон Иванов и Тодор Живков


В Испания похвалиха Лудогорец за представянето срещу Бетис, сетиха се за Трифон Иванов и Тодор Живков
Снимка: Getty Images

4017 0

От андалусийското издание "Muchodeporte" направиха анализ на представянето на Лудогорец след загубата с 2:3 от местния Реал Бетис във втория кръг от груповата фаза на Лига Европа.

" Разградският Лудогорец е колоритен отбор, който е колкото неудобен за противниковите защитници, толкова и приятен за нападателите, които се изправят срещу тях. Той е свикнал да се разхожда в своята лига, където е натрупал единадесет поредни титли и е очевидно, че страда, когато трябва да действа като наковалня.

Това улесни живота на Луис Енрике, който дебютира като голмайстор на "вердибланкос" с нестандартен удар с глава и позволи на Хоакин да стане най-възрастният голмайстор в Лига Европа. Тези два гола поставиха началото на мач, който беше по-забавен, отколкото съперниците на Бетис го определиха.

Победата на този трудолюбив, но ограничен Лудогорец срещу Рома беше изненада за всеки... който не познава историята на 20 век. През май 1981 г. Йоан Павел II е застрелян от турския терорист от "Сивите вълци" Али Агджа, спасявайки живота му на милиметри. Сергей Антонов, Тодор Айвазов и Желю Весилев, шпиони на страховитите тайни служби под командването на тираничния комунист (простете за съкращенията) Тодор Живков, бяха съдени като подбудители на атентата и оправдани поради липса на доказателства. Така наречената „българска следа“, чрез която наемните убийци от КГБ щяха да циркулират до самия Пласа де Сан Педро, винаги е била най-склонната да се опита да изясни неизяснено събитие.

Римляните треперят повече от четиридесет години само при споменаването на България, откъдето идва идолът на Бетис Трифон Иванов – починал от инфаркт през 2016 г., на 51 години. Тази страна толкова странна, където жените се казват Светлана и Надежда... но столицата се казва София."

Вижте още: Първите думи на Кирил Десподов след загубата от Реал Бетис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички