Ювентус изхвърли Фрайбург от Лига Европа насред Германия, Влахович се отпуши (ВИДЕО)


Ювентус изхвърли Фрайбург от Лига Европа насред Германия, Влахович се отпуши (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3239 0

Италианския гранд Ювентус успя да победи с 0:2 Фрайбург като гост и с общ резултат от 3:0 продължава напред към четвъртфиналите на Лига Европа.

Двубоят стартира със сериозен натиск на домакините, които всячески се опитваха да върнат гола пасив от първата среща, но така и не успяха. В обаче 28' попадение на Влахович бе отменено поради засада. Сърбинът успя да сложи край на головата си суша от 6 мача без гол, след като реализира от дузпа в 45'. Фрайбург пък остана с човек по-малко след игра с ръка на Гулде, за която той получи втори жълт картон и бе изгонен.

През втората част Фрайбург вдигна оборотите, въпреки че бяха с 10 души, но отбраната на "бианконерите" не поддаваше. Добри възможности се откриха пред Мойс Кийн, но той не успя да ги реализира. Резервата Федерико Киеза обаче направи това, оформяйки крайното 2:0 в последната минута от добавеното време, възползвайки се от пас на Адриен Рабио.

Ювентус продължава към четвъртфиналите на втория по сила европейски турнир, а следващият си опонент ще разбере на жребия в петък (17 март).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с известен натиск на домакините от Фрайбург. Още в петата минута Ритсу Доан пробва атрактивно изпълнение, след като видя, че Шчесни е напуснал вратарското си поле. Японецът пробва да го прехвърли елегантно извън наказателното поле, но не успя да уцели вратата. Домакините продължаваха да пресират в половината на "бианконерите", но защитата на гостите така и не поддаваше.

Фрайбург продължи с натиска си и след 20-ата минута. В крайна сметка обаче Ювентус бе отборът, който пръв вкара топката в мрежата. В 28' след центриране от фал Бремер разтресе напречната греда след удар с глава. При добавката Влахович вкара топката във вратата на Флекен, но минута по-късно попадението бе отменено поради засада на сърбина.

В края на първата част се стигна до няколко чисти положения пред Юве, но те бяха пропуснати от Мойс Кийн и Федерико Гати. Ударът на Гати обаче бе блокиран с ръка от Гулде. ВАР се намеси и отсъди дузпа за гостите, а в същото време Гулде получи втори жълт картон и бе изгонен. Влахович застана зад топката и отбеляза от бялата точка за 1:0.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Въпреки че бе с човек по-малко Фрайбург се втурна напред след старта на втората част. В 57' домакините имаха претенции за върната към вратаря Шчесни топка в наказателното поле, която полякът улови с ръце. Арбитрите обаче прецениха, че има засада в изграждането на атаката и непряк свободен удар не бе отсъден.

В 58-ата минута Михаел Грегорич пробва Шчесни от близка дистанция, но полякът успя да отрази. 2 минути по-късно пък Бремер нанесе техничен удар по земя по посока вратата на Флекен, но немският страж улови топката с лекота. В 70' Юве организира добра атака, която завърши с подаване на Филип Костич в наказателното поле, но там бранител на Фрайбург изчисти кълбото.

В 84' се откри чудесен шанс пред Мойс Кийн да сложи официално точка на спора с втори гол. Младият италианец стигна до наказателното поле на Фрайбург и нанесе опасен удар, който обаче мина встрани от левия стълб на Флекен. В самия край на срещата пък влезлия като резерва Федерико Киеза вкара второ попадение и подпечата успеха на Юве.

Video edited on Kapwing

СЪСТАВИ

Фрайбург: Флекен, Кюблер, Гинтер, Гулде, Силдилия, Егещайн, Хьофлер, Гюнтер, Доан, Хьолер, Грегорич

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Данило, Костич, Рабио, Локатели, Фагиоли, Куадрадо, Кийн, Влахович

ПРЕДИ МАЧА

Преди реванша и двата отбора взеха своите мачове от местните си първенства - Бундеслигата и Серия А. Фрайбург надви Хофехнайм с 2:1 у дома, а Юве загря за немския си опонент с победа с 4:2 над Сампдория в Торино.

Както вече стана въпрос Ювентус има преднината от 1:0 срещу Фрайбург. "Бианконерите" стигнаха до минималния успех в първата среща благодарение на попадение на Анхел Ди Мария. Мнозина обаче твърдят, че немският опонент не бива да бъде подценяван у дома си.

Под въпрос за сблъсъка са двама ключови играчи. Макс Алегри може да не разчита на Анхел Ди Мария, който се бори с травма в прасеца, а Кристиан Щрайх може би ще трябва да се справя без Филип Лиенхарт, който лекува контузия в бедрото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички