УЕФА вбеси феновете на Челси и Арсенал с билетите, които получават за финала


УЕФА вбеси феновете на Челси и Арсенал с билетите, които получават за финала
Снимка: Guliver/GettyImages

3184 0

Феновете на Челси и на Арсенал имат сериозни поводи за радост, след като двата отбора се класираха за финал в Лига Европа. Радостта им обаче бързо бе помрачена, след като разбраха по колко билета ще получат за сблъсъка.

От УЕФА сериозно разгневиха привържениците на лондонските отбори като обявиха, че финалистите ще получат само по 6000 билета за за мача в Баку на 29 май. Това е скандално малка квота, тъй като финалът ще се играе на стадион с капацитет за 68 000 зрители. От Арсенал определиха това решение, като "много разочароващо" и заявиха, че ще опитат да увеличат тази бройка.

Това означава, че над 55 хиляди билета се разпределят между партньори. , спонсори, домакините и на лотариен принцип, а хиляди други фенове остават само с мечтата да видят отбора си на финал в Европа. На финала в Шампионска лига, където отново ще се изпарвят един срещу друг английски отбори, Ливърпул и Тотнъм ще получат по 16 613 билета. Финалът на Лига Европа е на 29 май в Баку, а този в Шампионска лига на 1 юни в Мадрид на "Уанда Метрополитана".

А какви промени предвижда УЕФА в двата турнира - може да се запознаете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички