Треньорът на Айнтрахт Оливер Гласнер обясни защо не е изненадан, че тимът му е спечелил Лига Европа


Треньорът на Айнтрахт Оливер Гласнер обясни защо не е изненадан, че тимът му е спечелил Лига Европа
Снимка: Getty Images

2616 0

Закономерно, наставникът на Айнтрахт Франкфурт - Оливер Гласнер, бе много въодушевен след триумфа на неговия тим в турнира Лига Европа и заяви след срещата, че е горд с показаното от футболистите:

"Това е невероятно. Днес бе 13-ият ни мач в Европа през сезона, а не загубихме нито един. Тази вечер направихме и обрат. Не мога да намеря думи, за да опиша това, което играчите сториха днес, а и през целия сезон. Те рядко ме разочароват. Горд съм с тях и с работата, която свършиха", започна австриецът.

"Мачът беше точно такъв, какъвто очаквахме да бъде. Глазгоу разчиташе на физика и на дълги подавания. Затова трябваше да контролираме темпото на игра. Изпълнявахме дузпите много добре - бяхме се готвили през изминалия месец. Годината започна трудно, но футболистите вярваха в това, което правим и се раздаваха до последно на тренировките. Създадохме добър отборен дух, всички дадоха най-доброто от себе си и затова не съм изненадан, че спечелихме!".

С успеха си на финала в Лига Европа Айнтрахт си спечели "билет" и за Шампионска лига през сезон 2022/23:

"Дали съм мислил за Шампионската лига през следващия сезон? Не. Никога не говоря за бъдещето, защото не знам какво може да си случи междувременно. Казах на моите играчи, че това бе едно фантастично пътешествие, което не бива да свършва в Севиля...", добави още Гласнер.

Вижте още: Разочарованият треньор на Глазгоу Рейнджърс говори за болката от загубения финал в Лига Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички