След провал на фаворита: Двойна интрига в Лига Европа - всеки остана със своите шансове


След провал на фаворита: Двойна интрига в Лига Европа - всеки остана със своите шансове
Снимка: Getty Images

7983 0

В отложен двубой от груповата фаза на Лига Европа, който по програмата трябваше да се играе на 26 октомври, Виляреал и Макаби Хайфа завършиха при резултат 0:0. Срещата се игра над месец по-късно и в толкова нетипичен за турнира момент заради войната, която Израел води срещу "Хамас".

Виляреал бе в ролята на големия фаворит, но се отличи с куп пропуски и не съумя да грабне успеха. Така събра 10 точки и остава на 2 от лидера Рен. Макар и да няма как да бъде изместен от второто място, лидерската позиция ще осигури прескачане на 1/16-финалите. В последния кръг "жълтата подводница" ще се изправи срещу французите в пряк опит да го стори.

Макаби Хайфа пък остава последен, но събра 2 точки, като има надежда да изпревари Панатинайкос, който е с 4 пункта. В последния кръг се изправят един срещу друг в спор за третото място, което дава право на участие в елиминациите на Лигата на конференциите.

Елитният испански тим имаше преимущество при притежанието на топката (58% срещу 42%) и огромно такова при отправените удари - 17 срещу 4. Точните опити за гол пък бяха 5 срещу 1.

Следващият двубой за Виляреал е от испанската Ла Лига, където "жълтата подводница" приема Реал Сосиедад у дома (09.12). За Макаби Хайфа пък предстои домакинство срещу Бейтар от местния шампионат в Израел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички