Шоу на Обамеянг и Лаказет прати Арсенал на финал в Лига Европа (ВИДЕО)


Шоу на Обамеянг и Лаказет прати Арсенал на финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3333 0

Отборът на Арсенал се класира за финала в Лига Европа. Тимът на Унай Емери се наложи с 4:2 като гост над Валенсия в срещата-реванш от 1/2-финалите във втория по сила европейски клубен турнир и спечели битката с общ резултат 7:3.

Кевин Гамейро даде отличен старт на срещата за "прилепите" и още в 11' домакините вече бяха с аванс в резултата. Последва обаче пълен обрат за гостите, като Пиер-Емерик Обамеянг и Александре Лаказет се разписаха по веднъж до 50'. 8' по-късно Гамейро вкара втори гол, с който за момент върна надеждите на Валенсия.

Те обаче бързо бяха потушени с нови две попълнения на Обамеянг. Габонският нападател се разписа в 69' и 88', с което оформи своя хеттрик и прати тима си на финал, който ще се играе в Баку на 29 май.

Срещата на "Местая" започна по-добре за Валенсия. Още в 8' Гонсало Гиедес получи отлична възможност да обстрелва вратата на Петър Чех, но топката премина високо над вратата. Все пак "прилепите" взеха своето и в 11' излезнаха напред в резултата. Нето улови след удар на Мейтлънд-Найлс и даде старт на бърза атака, която се разви по левия фланг. Там Родриго подаде към далечната греда, където Кевин Гамейро засече на шпагат и откри резултата - 1:0.

Само 6' по-късно обаче Арсенал изравни резултата. След не добро изчистване на топката Александре Лаказет с глава успя да изведе Пиер-Емерик Обамеянг, който нанесе достатъчно добре премерен удар, с който да преодолее Нето - 1:1.

Шест минути преди почивката момчетата на Унай Емери можеха да осъществят пълен обрат в срещата. Обамеянг комбинира отлично с Лаказет и френският нападател се озова на стрелкова позиция. Той нанесе прецизен удар, който обаче се размина на сантиметри от целта.

5' след подновяването на играта Александре Лаказет предреши изхода от двубоя. Той получи от Лукас Торейра в наказателното поле, като се обърна добре, за да си освободи място за стрелба и прати топката по диагонала неспасяемо - 1:2.

Момчетата на Марселиньо Торал обаче отказват да се откажат и на свой ред изравниха резултата в срещата. Кевин Гамейро успя да се разпише след щастлив рикошет в петата му, който излъга Чех и влетя в мрежата на гостите - 2:2

Все пак гостите забиха ново попадение 20' преди края, което окончателно сложи точка на спора. Мейтлънд-Найлс центрира остро в малкото наказателно поле, където Обамеянг се хвърли на шпагат и засече в мрежата - 2:3.

2' преди края на срещата Пиер-Емерик Обамеянг оформи и своя хеттрик. Габонският нападател този път се разписа след асистенция на появилия се като резерва Хенрих Мхитариян за крайното 2:4. 

Преди мача

След като през седмицата станаха ясни финалистите в Шампионска лига, днес е ред да разберем и кои два тима ще се борят във финала на втория по сила европейски клубен турнир. Валенсия и Арсенал ще премерят сили в единия реванш от 1/2-финалите на Лига Европа, а срещата започва точно в 22:00 часа.

Преди седмица на "Емирейтс" испанците поведоха изненадващо още в началните минути на мача. Последва обаче рецитал от момчетата на Унай Емери, които забиха три безответни гола и гарантираха добър аванса на лондончани преди днешната битка на "Местая".

СЪСТАВИ:

Валенсия: Нето, Гайа, Габриел, Гарай, Пичини, Коклен, Парехо, Гиедес, Вас, Родриго, Гамейро

Арсенал: Чех, Монреал, Папастатопулос, Косчелни, Коласинац, Мейтлънд-Найлс, Джака, Торейра, Йозил, Лаказет, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички