Лаказет и Обамеянг изведоха Арсенал до комфортен аванс в сблъсъка с Валенсия (ВИДЕО)


Лаказет и Обамеянг изведоха Арсенал до комфортен аванс в сблъсъка с Валенсия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4162 0

Отборът на Арсенал стигна до комфортна победа с 3:1 като домакин над Валенсия на "Емирейтс". "Топчиите" могат смело да мислят към финала на Лига Европа, след като в първия 1/2-финал тотално надиграха "прилепите", въпреки че допуснаха ранно попадение.

Муктар Диакаби матира защитата на домакините в 11' след заучено изпълнение на корнер. Това обаче сякаш разяри тима на Унай Емери и първо Александре Лаказет заби два безответни гола, а в последната минута на редовното време и Пиер-Емерик Обамеянг бе точен, за да оформи крайния резултат преди реванша на "Местая" след седмица.

Срещата започна по-добре за тима на Валенсия. В 8' гостите стигнаха до пряк свободен удар за нарушение на Матео Гендузи. При подаването в наказателното поле Родриго излъга защитата на Арсенал и успя да подаде успоредно към малкото наказателно поле, но там нямаше кой да нанесе точен удар във вратата на Петър Чех.

В 11' "прилепите" стигнаха до корнер. При него топката бе центрирана на далечната греда, след което бе върната в малкото наказателно поле. Там Муктар Диакаби с глава от близко откри резултата - 0:1.

В 15' Парехо можеше да вкара втори гол във вратата на домакините. Той стреля от разстояние, но Петър Чех се намеси и изби.

Преднината на Валенсия не се задържа дълго. В 18' Александре Лаказет изравни, след като преди това Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен именно от нападателя на "топчиите", след което бившият играч на Борусия Дортмунд върна към Лаказет, който нямаше как да сгреши пред опразнената врата - 1:1.

15' след като допусна гол във вратата си, съставът на Унай Емери осъществи пълен обрат. Отново Лаказет попадна в прегръдките на своите, след като засече центриране с глава и преодоля Нето за 2:1.

Първото добро положение за второто полувреме бе в 58'. Гендузи стреля от дистанция по посока вратата на Нето, но шутът му бе блокиран.

В 63' Лаказет можеше да оформи своя хеттрик и то отново след центриране на Обамеянг. Подаването падаше точно на главата на френския нападател, който обаче не успя да уцели топката и пропусна най-добрия шанс за тима си през втората част.

В 67' пред вратата на Валенсия настана истински смут. След комбинация в средата на половината на "прилепите", Лаказет отново бе на стрелкова позиция, но и този път Нето успя да спаси. При повторението се видя, че 9-ката на "артилеристите" е в положение на засада, която обаче не бе маркирана.

В последната минута от редовното време Лаказет отново можеше да вкара трети гол, но Нето спаси. Последва центриране на Коласинац на далечната греда, където Обамеянг засече от въздуха и покачи на 3:1.

Преди мача

Отборът на Арсенал приема испанския Валенсия на своя "Емирейтс" днес от 22:00 часа. Тимът от Лондон има проблеми във Висшата лига и класирането им в Шампионска лига през идния сезон изглежда като трудно достижима цел. "Артилеристите" обаче могат да си спечелят право на участие в най-комерсиалния футболен турнир чрез триумф в Лига Европа. За целта те имат и най-доброто възможно "оръжие" - мениджърът Унай Емери, който със Севиля спечели три поредни пъти надпреварата - през 2014, 2015 и 2016.

Срещу тях се изправя испанския Валенсия. Тимът играе стабилно както в Примера Дивисион, така и в Лига Европа. "Прилепите" се справиха с Виляреал в предишния кръг и сега са устремени към отстраняването и на Арсенал, с което да си спечелят място на финала. Тази фаза на турнира не е непозната за тима от "Местая", като те играха 1/2-финал през 2012 и 2014, но бяха спряни съответно от Атлетико Мадрид и Севиля. Преди 5 години пък по пътя си към финалната четворка те успяха да отстранят българския шампион Лудогорец в 1/8-финалите.

СЪСТАВИ:

Арсенал: Чех, Коласинац, Папастатопулос, Косчелни, Мустафи, Джака, Гендузи, Обамеянг, Йозил, Мейтлънд-Найлс, Лаказет

Валенсия: Нето, Ронкалиа, Габриел, Гиедес, Золер, Парехо, Диакаби, Гая, Родриго, Пичини, Гарай

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички