Шок! Два комични автогола препарираха Манчестър Юнайтед за равенство със Севиля (ВИДЕО)


Шок! Два комични автогола препарираха Манчестър Юнайтед за равенство със Севиля (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

14280 0

Манчестър Юнайтед допусна кошмарен развой на събитията, завършвайки 2:2 като домакин на Севиля в първия мач между двата отбора от 1/4 финалите на Лига Европа. Възпитаниците на Ерик тен Хаг не срещнаха сериозен отпор от страна на испанския тим до 85-ата минута, когато всичко се промени.

Като големия герой за домакините се виждаше Марсел Забицер. Австрийският полузащитник блесна с 2 безответни попадения в рамките на 7 минути. За първото му асистира Бруно Фернандеш, който си изкара цълт картон и ще пропусне реванша. Второто голово подаване със страхотен пас зад гърба на защитата изработи Антони Марсиал.

5 минути преди края на редовното време Маласия принуди Давид де Хеа да си вкара автогол, изпращайки топката директно в него. Така шансовете за обрат на испанския тим останаха напълно реални.

Във втората минута на добавеното време кошмарният сценарий се повтори с нов автогол, този път дело на Хари Магуайър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Манчестър Юнайтед откри резултата още преди да са изминали и 30 секунди от срещата. Антони изведе страхотно Джейдън Санчо, който излезе очи в очи с Боно и не сгреши. Попадението обаче бе отменено поради засада.

Първите 10 минути протекоха равностойно. Манчестър Юнайтед натисна още в началните минути, но Севиля постепенно се съвзе и погледна смело към половината на съперника, опитвайки опасни изстрели на няколко пъти.

ГОООЛ! Марсел Забицер получи хубав пас в наказателното поле. Той овладя страхотно, огледа се и стреля. Шутът му затрудни изключително Боно, който не съумя да се намеси и така резултатът беше открит. (21')

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Само 7 минути бяха нужни на Марсел Забицер да вкара второто си попадение в двубоя. Антони Марсиал подхвана скоростна контраатака. Англичанинът видя своя съотборник, чакащ на ръба на засадата и по страхотен начин го изведе. Австриецът от своя страна отново беше безпогрешен и направи резултата 2:0.

Video edited on Kapwing

В 32-ата минута Забицер беше на косъм от това да запише хеттрика си. Карамбол в наказателното поле на гостите завърши със спасяване от близка дистанция на Боно и изчистване на топката. На повторенията се видя, че халфът е бил в положение на засада.

Бруно Фернандеш получи жълт картон в 42-ата минута. Така той се лиши от правото да участва в реванша между двата тима.

В заключителните минути от добавеното време гостите изпуснаха златна възможност. Давид де Хеа отрази прекрасен удар с глава на Нианзу. Топката отскочи и се насочи право към голлинията, където Ламела трябваше само да я насочи във вратата. Той обаче не беше достатъчно убедителен и бе надскочен от Варан, който изчисти.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Юнайтед не се прибра, а стартира второто полувреме с още натиск върху противниковата отбрана. 10 минути след подновяването на играта обаче, възпитаниците на Ерик тен Хаг не успяха да измислят нещо запомнящо се в атака.

В 62-рата минута Антъни преодоля по страхотен начин Маркао. Бразилецът се откъсна, шутирайки фалцово в далечния ъгъл. Левият страничен стълб обаче го спря от великолепно попадение.

Към 70-ата минута статистиката говореше изцяло в полза на домакините. Момчетата на Ерик тен Хаг притежаваха топката в 57% от времето и отправиха 5 пъти повече точни удари от съперника си (5 на 1).

В 82-ата минута Ваут Вегхорст получи добър шанс да стреля от сериозна близост до вратата на съперника. Нападателят обаче бе с гръб и избра да подаде на влизащия на скорост Еланга. Шутът на крилото обаче беше блокиран току пред вратата на Севиля.

ГОООЛ! Изненадващо или не, Севиля все пак стигна до гол в 85-ата минута на срещата. Маласия отби топка отдясно, пращайки я право в тялото на Давид де Хеа. Стражът нямаше време за реакция и изпрати коженото кълбо право във вратата си.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Втори автогол донесе истинската сензация на "Олд Трафорд". Центриране и отправен наглед изстрел на отчаянието се отклони в главата на английския защитник, който остави безпомощен Де Хеа.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Мартинес, Маласия, Каземиро, Забицер, Антони, Фернандеш, Санчо, Марсиал

Севиля: Боно, Акуня, Маркао, Нианзу, Монтиел, Гудел, Фернандо, Торес, Ракитич, Окампос, Ламела

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Юнайтед достигна до тази фаза от надпреварата, след като отстрани други два испански отбора в елиминациите - Барселона на 1/16-финалите (общ резултат 4:3) и Бетис на 1/8-финалите (общ резултат 5:1).

Севиля пък "влезе" във втория по сила клубен турнир, след като отпадна в груповата фаза на Шампионска лига. На 1/16-финалите бе победен ПСВ Айндховен (общ резултат 3:2), а на 1/8-финалите - Фенербахче (общ резултат 2:1).

Големият отсъстващ в състава на "червените дяволи" днес ще бъде Маркъс Рашфорд, който се контузи в края на мача срещу Евертън (2:0, 8 април). Освен на него, Ерик тен Хаг няма да може да разчита и на Люк Шоу и Алехандро Гарначо. В редиците на гостите ще липсва халфът Жоан Жордан, който има проблеми с ахилеса.

Манчестър Юнайтед и Севиля са се срещали 4 пъти до момента - 3 победи за Севиля и едно равенство:

  • 2013 г. Манчестър Юнайтед 1:3 Севиля (приятелски мач)
  • 2018 г. Севиля 0:0 Манчестър Юнайтед (1/8-финал в Шампионска лига)
  • 2018 г. Манчестър 1:2 Севиля (1/8-финал в Шампионска лига)
  • 2020 г. Севиля 2:1 Манчестър Юнайтед (1/2-финал в Лига Европа)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички