С невероятна драма, дузпи и гола на сезона Спортинг Лисабон прати Арсенал у дома в Лига Европа (ВИДЕО)


С невероятна драма, дузпи и гола на сезона Спортинг Лисабон прати Арсенал у дома в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7532 0

Спортинг Лисабон показа истинско мъжество и шокира Арсенал по пътя към мечтания трофей от Лига Европа. В мач, белязан от невероятна драма, уникален гол и изпълнение на дузпи, португалският тим съумя да се наложи над именития си съперник и да се класира на 1/4 финалите във втория по сила европейски клубен турнир.

Резултата в 19-ата минута откри Гранит Джака, който посрещна отбита от Адан топка. Паритета възстанови Педро Гонсалвеш с уникален гол от центъра в 62-ата минута на двубоя. След шедьовъра двата тима опитаха да превземат вратите си, но не успешно, което доведе до 11-метрови наказателни удари.

Големият грешник за "артилеристите" при изпълнението на дузпи беше Габриел Мартинели, чийто изстрел бе отразен от Антонио Адан. И двамата вратари хванаха ъглите на почти всички изпълнения от точката на съперниковите футболисти, но само този на Спортинг съумя да спаси едно от тях.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 8-ата минута на Микел Артета се наложи да направи принудителна смяна. Такехиро Томиясу получи травма, което наложи изваждането му от терена. На негово място влезе Бен Уайт.

В 14-ата минута Франсиско Тринкао предприе самостоятелни действия. Той проби отляво и от сериозна дистанция пробва да шутира в противоположния ъгъл. Топката обаче профуча отдясно на вратата.

Габриел Жезус можеше да открие резултата в 16-ата минута. Нападателят стреля опасно от наказателното поле, но Антонио Адан показа страхотен рефлекс, за да опази мрежата си суха. 

ГОООЛ! В 19-ата минута "артилеристите" все пак откриха резултата. Габриел Мартинели бе изведен зад гърба на противниковите защитници. Той проби страхотно и стреля. Ударът му бе отразен от Адан, но про добавката Джака не остави шансове на стража.

Video edited on Kapwing

Втора принудителна смяна за "топчиите"! Играта в 21-ата минута напусна Уилям Салиба, който получи тежко разтежение. Замени го Роб Холдинг.

В 30-ата минута Габриел Жезус навърза около себе си четирима противникови състезатели. Той съумя и да стреля и то много добре. Адан обаче показа дори още по-впечатляваща изява, спасявайки вратата си от второ попадение.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути започнаха много по-спокойно от първите. Двата тима опитаха на няколко пъти да атакуват на скорост, но набезите и от двете страни бяха спирани още преди да застрашат вратата.

ГОООЛ! Сякаш от нищото Спортинг изравни резултата. В прегръдките на съотборниците си попадна Педро Гонсалвеш. Футболистът на гостите отне топката в собствената си половина. С уникален изстрел от близо центъра на игрището той остави без отговор Аарън Рамсдейл, реализирайки един от кандидатите за "Гол на сезона"!

Video edited on Kapwing

Невероятното попадение даде сериозен подем в играта на Спортинг. От чиста голова позиция Едуардс, за свое нещастие, уцели в главата Рамсдейл и като по чудо не вкара втори гол за гостите. (72')

И двата тима опитаха да се накажат един друг преди мачът да е навлязъл в продължение. До такива обаче, въпреки всичко, се стигна.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Великолепен шанс за Арсенал отново да излезе напред в резултата пропусна Леандро Тросар, който се възползва от грешка в противниковите редици. Играчът на "артилеристите" излезе очи в очи с Адан, но стражът съумя да докосне топката, за да я отклони и тя да се отбие в левия страничен стълб. (98')

Арсенал усили натиска върху съперника. "Артилеристите" държаха топката през почти цялото време от първото продължение, но така и не успяха да стигнат до по-опасно положение пред противниковата врата.

Страхотно спасяване на Адам в 117-ата минута запази живи надеждите на гостите за успех. Стражът отказа Магалаеш от непосредствена близост. В ответния корнер вратарят отново се намеси блестящо.

Спортинг остана с човек по-малко в 118-ата минута. Мануел Угарте влезе брутално в краката на Букайо Сака и не остави никакъв избор на главния съдия, който му показа изхода на терена.

ДУЗПИ

Сейнт Юст 0:1

Мартин Йодегор 1:1

Рикардо Ешгайо 1:2

Букайо Сака 2:2

Гонсало Инасио 2:3

Леандро Тросар 3:3

Артур Гомес 3:4

Габриел Мартинели ПРОПУСК

Нуно Сантош 3:5

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Аарън Рамсдейл, Такехиро Томиясу, Уилям Салиба, Габриел, Олександър Зинченко, Рийс Нелсън, Жоржиньо, Гранит Джака, Фабио Виейра, Габриел Мартинели, Габриел Жезус 

Спортинг: Антонио Адан, Гонсало Инасио, Усман Диоманде, Жеремая Сен Юсте, Матеуш Реиш, Мануел Угарте, Педро Гонсалвеш, Рикардо Ешгайо, Франциско Тринкао, Паулиньо, Маркъс Едуардс

ПРЕДИ МАЧА

Двата отбора предложиха чудесно зрелище на зрителите в първата среща, която се игра в Португалия. Те не успяха да се победят, завършвайки при резултат 2:2 и оставиха най-интересното за реванша в Северен Лондон.

През уикенда и двата отбора загряха за решаващия сблъсък с убедителни победи в своите първенства. Спортинг се разправи с Боависта, побеждавайки с 3:0, а Арсенал също надви с класически резултат градския си съперник Фулъм.

Припомняме, че двата отбора имат общо 3 срещу помежду си. Две от тях са завършвали наравно, а Арсенал е печелил веднъж. Мнозина експерти вярват, че е крайно време португалският гранд да надвие Арсенал в пряк сблъсък. Главен арбитър на срещата ще бъде Антонио Матеу Лаос от Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички