Рома надлъга Байер Леверкузен и направи първата плаха крачка към финала в Лига Европа (ВИДЕО)


Рома надлъга Байер Леверкузен и направи първата плаха крачка към финала в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2883 0

Рома победи отбора на Байер Леверкузен с минималното 1:0 на "Олимпико" в първия полуфинален сблъсък между двата тима в Лига Европа. Единственото попадение бе дело на 20-годишния Бове в 63'. Реваншът е след седмица в Германия. Той се превърна в най-младия голмайстор в Европа за Рома на полуфинал. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха ударно срещата и именно те създадоха любопитните ситуации по време на първия четвърт час. Всичко започна след изтичането на минута, когато рейд на Андрих приключи със стрелба, която не изненада Патрисио. 

В 7-мата минута дойде следващият преломен момент за домакините - Хложек и Вирц комбинираха и последният завърши, но в близост покрай страничния стълб. В 19' Лукаш Храдецки спаси по сензационен начин, отразявайки удара с глава на Ибанес от наказателното поле. Той бе изпуснат от противниковата отбрана, но Хградецки показа високо ниво.

В следващите минути имаше повече битка в средата на терена, отколкото някакви опасности пред двете врати. В 29' Белоти падна в наказателното поле, но реферът бързо показа, че желанието за дузпа на домакинтие няма да бъде уважено.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част отборът на Жозе Моуриньо вдигна оборотите и показа, че ще търси попадение. В 57' имаше напрежение между Йонатан Таа и Джанлука Манчини, но реферът успокои ситуацията с два жълти картона.

В 63' "орлите" успяха да открият резултата. Бове направи пробив през центъра и пусна топката към Ейбрахам. Той стреля, но Хредецки отново спаси. Топката стигна отново до Бове, който с удар от средно разстояние вкара за 1:0.

 

И след попадението не последваха кой знае колко интересни положения на терена. В 80' Фримпонг напредна в наказателното поле и подаде, но ударът на Адли бе бликиран от защитата на Рома.

В 87' Патрисио излезе неразчетено и не успя да улови топката, като стигна до Фримпонг. Той стреля, но Кристанте попречи да падне изравнително попадение. Това и бе последната по-любопитна ситуация в двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Патрисио, Кристанте, Манчини, Ибанес, Зеки Челик, Бове, Матич, Спинацола, Пелегрини, Ейбрахам, Белоти

Байер: Храдецки, Тах, Тапсоба, Косуну, Инкапие, Фримпонг, Андрих, Паласиос, Вирц, Диаби, Хложек

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Вълците" на Жозе Моуриньо отстраниха РБ Залцбург на 1/16-финалите (2:1), Реал Сосиедад на 1/8-финалите (2:0) и Фейенорд на 1/4-финалите (4:2). "Аспирините" на Шаби Алонсо преодоляха Монако на 1/16-финалите (общ резултат 5:5, 5:3 при дузпите), Ференцварош на 1/8-финалите (4:0) и Роял Юнион на 1/4-финалите (5:2).

Аржентинецът Пауло Дибала и нидербандецът Джорджиньо Вайналдум  едва ли двамата ще попаднат сред титулярите за днешното домакинство.  "Трудно е, да не кажа невъзможно. Не знам колко ще могат да играят. Ще преценим утре сутрин дали ще могат да започнат мача или не", обясни португалският специалист.

"Те са сред най-добрите отбори в Европа за контраатаки. Много са опасни в този момент от играта, защитават се, чакат съперника да изгуби топката и тогава е трудно да ги спреш. Имат много бързи атакуващи играчи", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички