Решаваща крачка на Марсилия към финал в Лига Европа


Решаваща крачка на Марсилия към финал в Лига Европа
Снимка: скрийншот

3114 0

Олимпик Марсилия направи решаваща крачка към финала на Лига Европа, който ще се играе в Лион. Възпитаниците на Руди Гарсия стигнаха до успех с 2:0 над сензацията в турнира РБ Залцбург и са на 90 минути от това да играят първи европейски финал за 21-и век.

Типичният домакински натиск на френския гранд доведе до гол. Дмитрий Пайет центрира от пряк  свободен удар в наказателното поле, а Товен успя да засече отлично във вратата за 1:0. До края на полувремето Залцбург имаше един шанс да изравни, но той беше пропилян от Лайнер.

Подобно на първото полувреме Олимпик Марсилия натисна в началото на второто полувреме и се добра до втори гол. Пайет беше изведен по лявото крило, комбинира в наказателното поле с току-що влезлия на терена Н'жие, който преодоля комфортно стража на гостите.

Гостите имаха няколко добри шанса поне да върнат един гол, но Гулбрандсен удари греда, а Йоан Пеле спаси удар на Улмер в 79'.

Френският тим успя да си извоюва ценен успех с 2 гола, а най-важното беше, че не допусна такъв в домакинския си мач. Това означава, че РБ Залцбург ще трябва да търси задължителна победа с поне 3 гола разлика, ако иска да се класира напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички